Σάμος: Συμπλοκές λαθρομεταναστών. Προκάλεσαν εμπρησμό- Τρεις τραυματίες

Σύρραξη  μεταξύ Σύρων και Αφγανών λαθρομεταναστών διαβιούντων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, κλειστά θα παραμείνουν την  Τρίτη (15/10), όλα τα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Χώρας Σάμου και του Άνω Βαθέος .

Μικρή ομάδα μεταναστών έβαλε φωτιά στον περιμετρικό δρόμο εξωτερικά του ΚΥΤ. Άψογη επέμβαση της ελληνικής αστυνομίας και των ΜΑΤ. 2 Πυροσβεστικα όχηματα έσβησαν την φωτιά και άνοιξαν τον δρόμο ενώ η ομάδα των μεταναστών που δημιουργεί το πρόβλημα διαλύθηκε.

Gepostet von Samos24.gr am Montag, 14. Oktober 2019

Μικρή ομάδα λαθρομεταναστών προκάλεσε εμπρησμό με γκαζάκια στον Περιφερειακό δρόμο εξωτερικά του ΚΥΤ. Αμεση η ανταπόκριση και επέμβαση της Αστυνομίας και των διμοιριών που έχουν διατεθεί στο χώρο για επέμβαση σε ανάλογες περιπτώσεις.

Gepostet von Samos24.gr am Montag, 14. Oktober 2019

Με την αναγραφή “Samos problem” λαθρομετανάστες από κινητό τηλέφωνο κατέγραψαν και δημοσιοποίησαν στα κοινωνικά δίκτυα την κατάσταση που επικρατούσε στο ΚΥΤ Σάμου, ενώ ακούγονται γέλια και αραβική διάλεκτος, ενώ είναι σε εξέλιξη τα επεισόδια.

Τρεις Σύροι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι λαθρομετανάστες έβαλαν φωτιά σε παραπήγματα στην είσοδο του ΚΥΤ και για άλλη μια φορά( όπως και στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου) παρεμπόδισαν την είσοδο στα πυροσβεστικά οχήματα.

Με την κατάσταση να παραμένει εκρηκτική, επί τόπου μετέβη δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Επιστροφή στο ΚΥΤ Σάμου.

Gepostet von Samos24.gr am Montag, 14. Oktober 2019

ΜΕ τη φωτιά να έχει τεθεί υπό έλεγχο (15/10-01.30) οι λαθρομετανάστες άρχισαν να επιστρέφουν και πάλι στο ΚΥΤ καθώς λόγω της πυρκαγιάς είχαν απομακρυνθεί από το χώρο για λόγους ασφαλείας.