Η Ενωτική Κίνηση καταγγέλλει τη ΣΚΟΕ για αδράνεια και καθυστερήσεις στο άθλημα της σκοποβολής

Ανακοίνωση από την «Ενωτική Κίνηση», καταγγέλλει την ΣΚΟΕ για αδράνεια και καθυστερήσεις προπονήσεων- αγώνων στο άθλημα της σκοποβολής

«Ο COVID-19 που πλήττει όλο τον πλανήτη πλήττει και τους πρωταθλητές και αθλητές στη σκοποβολή με πλήρη προπονητική και αγωνιστική ΑΠΡΑΞIΑ.

Φθάσαμε στο τέλος του Φεβρουαρίου 2021 και η Ομοσπονδία Σκοποβολής δεν έχει εκδώσει ούτε μια εγκύκλιο ολυμπιακών αγωνισμάτων ή έστω έναν γενικό σχεδιασμό διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων σε εθνικό επίπεδο, ακόμα και εάν χρειαστεί να αναβληθούν για αργότερα, εν αντιθέσει με τις περισσότερες εθνικές ομοσπονδίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αθλητές να μην έχουν καμία πληροφορία ώστε να προγραμματίσουν την προετοιμασία τους αλλά και τις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Με τα Στρατιωτικά Σκοπευτήρια κλειστά για 70 μέρες, με τεράστιες ζημιές σε όλους τους χώρους του ΚΕΒΟΠ λόγω βανδαλισμού των εγκαταστάσεων – γραφείων (βλέπε photo), η ΣΚΟΕ φαίνεται ότι βαδίζει με αυτόματο πιλότο σε πλήρη εγκατάλειψη από την τωρινή διοίκηση.

Η έλλειψη προγραμματισμού και η προχειρότητα στον προπονητικό και αγωνιστικό σχεδιασμό είναι εμφανέστατη από τους διοικούντες, με τους πρωταθλητές μας να περιμένουν πρωτοβουλίες από την Διοίκηση της ΣΚΟΕ για διοργάνωση αγώνων (έστω με περιορισμένο αριθμό αθλητών).

Η μόνιμη απάντηση που λαμβάνει κανείς όταν υποβάλλει τις προτάσεις του ή ένα αίτημα στην ΣΚΟΕ είναι ‘το προώθησα’, ‘το υπέβαλα’, ‘τηλεφώνησα’, ‘περιμένω’, ‘φταίει ο Στρατός’, ‘φταίει η Αστυνομία’, ‘φταίει η ΓΓΑ’, ‘ο Υφυπουργός Αθλητισμού’, και άλλα πολλές δικαιολογίες.

34 χρόνια ανακυκλώνονται τα ίδια άτομα στη ίδια Διοίκηση της ΣΚΟΕ και όλοι οι συντελεστές του αθλήματος, αθλητές, προπονητές, σωματεία, ακούνε τις ίδιες δικαιολογίες.

Δεδομένο είναι ότι με την ίδια διοίκηση της ΣΚΟΕ – εάν παραμείνει – θα βρεθούμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και αυτή τη σεζόν

Δυστυχώς η τωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Σκοποβολής δεν έχει αναλάβει καμία σοβαρή πρωτοβουλία ως όφειλε, δεν έχει προχωρήσει σε επικαιροποίηση προπονητικών ή αγωνιστικών πρωτοκόλλων, δεν έχει επισκεφθεί τις αθλητικές αρχές της χώρας για να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα της σκοποβολής, τηρώντας στάση αναμονής για λόγους ανεξήγητους με το χρόνο να κυλάει εις βάρος του αθλήματος και των αθλητών.

Παρακαλείται επιτέλους η Ομοσπονδία Σκοποβολής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αναγκών της ιστορίας της σκοποβολής και να προτείνει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συγκεκριμένες αγωνιστικές δράσεις για μία χρονιά που οι σύλλογοι υποφέρουν, οι ενεργοί αθλητές έχουν μειωθεί δραματικά κάτω από 50% και πολλοί σκοπευτές δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ανανεώσεις των δελτίων τους».