Η απουσία της ηγεσίας από την εκδήλωση, αφορμή για το δημοσίευμα που προκάλεσε τη… “στεναχώρια” του Αρχηγού

Αφορμή για το δημοσίευμα, η απουσία της ηγεσίας από την εκδήλωση στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Proud Blue” που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, γεγονός που σχολιάστηκε, κι έσπευσαν με “ζέση” να μας ενημερώσουν για τη “στεναχώρια” που προκάλεσε στον Αρχηγο του Σώματος

Οι δημοσιογράφοι – ρεπόρτερ αποτυπώνουν τα γεγονότα και παραθέτουν τα δεδομένα και τα στοιχεία όπως προκύπτουν από το πρωτογενές ρεπορτάζ, με τα συμπεράσματα στην κρίση των αναγνωστών/ ακροατών/ τηλεθεατών (ανάλογα το μέσο).

Από ιδρύσεως του Γραφείου Τύπου των Δημοσιογράφων για το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά το 1989, οι διαπιστευμένοι Αστυνομικοί Συντάκτες- δημοσιογράφοι λάμβαναν ενημέρωση έγκαιρα (και έγκυρα) ενώ η αρθρογραφία με αποδελτίωση ήταν στη διάθεση των Υπηρεσιακών στελεχών της ΕΛΑΣ και του μετέπειτα επικοινωνιακού επιτελείου.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η ενημέρωση των Αστυνομικών Συντακτών έχει μπει σε “σωλήνα αποστείρωσης” και το ρεπορτάζ διάγει “επικοινωνιακή κρίση” και “κριτική”. Σε δημοσιεύματα με πραγματικά γεγονότα και συμβαντα οπως αποτυπώνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, παρατηρείται το “φαινόμενο” της “ανακοίνωσης διάψευσης” και της προσωπικής επικοινωνίας “προς ενημέρωση”.. πάντα, με αφορμή!

Για το NantiaReport.gr δεν είναι η πρώτη (και προφανώς ούτε η τελευταία) τέτοιου είδους “προσωπική επικοινωνία ενημέρωσης” με αφορμή δημοσίευμα,  προς.. ενημέρωση!

Αφορμή αυτή τη φορά, το δημοσίευμα (30/07) για την εκδήλωση της ΓΑΔΠ Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Proud Blue” με τίτλο, “Proud Blue”: Ηχηρές απουσίες απο την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ για την Αστυνομία”.

Ήδη από τη δημοσίευσή μας (30/07), είχαμε γίνει αποδέκτες της “στεναχώριας” του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για την αναφορά στο επίμαχο δημοσίευμα. Και τη συμμεριζόμαστε απόλυτα!

Η τηλεφωνική επικοινωνία ωστόσο νωρίς το μεσημέρι (31/07) από την εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου προς ενημέρωση μας, για τη “στεναχώρια” του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ με αναφορά στο επίμαχο δημοσίευμα, προς ενημέρωσή μας. Όπως μας αναφέρθηκε, “ήταν έντονη η επιθυμία του κ.Αρχηγού να παραστεί, αλλά ένεκα οι υποχρεώσεις και ο φόρτος εργασίας, δεν κατέστη εφικτή η παρουσία του στην εκδήλωση, ενω αναγνώστηκε ο λόγος του κ.Αρχηγού“! Μια εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους “ετερόκλητοι” παριστάμενοι (ακόμα και αρνητικά προκατειλημμένοι με το θεσμό της ΕΛ.ΑΣ), με θετική αποτίμηση και ευμενή σχόλια, κατά γενική ομολογία αλλά για την ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν κατέστηεφικτήη φυσική παρουσία,  αν και η ερώτησή μας για την εκδήλωσηεπιθυμίας του Υπαρχηγού να παραστεί (επίσης δεν παρέστη) λάβαμε την απάντηση ότι “δεν είναι σε γνώσητο πρόγραμμα του κ.Υπαρχηγου“.

Ως NantiaReport.gr, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενημέρωση! Παραθέτουμε την απόλυτη κατανόησή μας, στην “στεναχώρια” που προκάλεσαμε στον κ.Αρχηγό της ΕΛΑΣ,  και θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν είχαμε πρόθεση γι’ αυτή τη εξέλιξη. Στο δημοσίευμα αναφερθήκαμε στην απουσία – με φυσική παρουσία – εκπροσώπησης της ηγεσίας του Σώματος (έγινε ανάγνωση του λόγου του Αρχηγού) από μια εκδήλωση που στόχο είχε την ανάδειξη του έργου των αστυνομικών και όσων έχουν προσφέρει στην κοινωνία.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά οι υποχρεώσεις να επιτρέψουν την τιμητική παρουσία στην ηγεσία της ΕΛΑΣ,  στην επόμενη ανάλογης προβολής και σημασίας για το ένστολο προσωπικό και Σώμα της ΕΛΑΣ, εκδήλωση!

Και να επισημάνουμε ότι η θέση του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ είναι η ενημέρωση των Αστυνομικών Συντακτών και της επικοινωνίας των δράσεων του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ προς την κοινή γνώμη και απέχει από τον …αγγελιοφόρο!