“Proud Blue”: Ηχηρές απουσίες απο την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ για την Αστυνομία

Η Παγκόσμια Πρεμιέρα προβολής του ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE» (“Περήφανο Μπλε”) πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ωστόσο, “ηχηρή” ήταν η απουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ σε μια εκδήλωση που προβάλει την Αστυνομία και το έργο των στελεχών της

Το ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE»* (“Περήφανο Μπλε”), ειναι ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο πέτυχε να αναδειξει το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Θεσσαλίας. Ενω αποτυπώνει την επιχειρησιακή καθημερινότητα των Αστυνομικών σε όλη την επικράτεια και τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr αν και το ντοκιμαντέρ είχε λάβει έγκριση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ηταν “ηχηρή” η απουσία της ηγεσίας καθώς εκτός από την παρουσία της φιλαρμονικής ορχήστρας της ΕΛ.ΑΣ οι Ανώτατοι Αξιωματικοί δεν τίμησαν με τη φυσική παρουσία τους την εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με θετικά σχόλια και αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και όσους παραβρέθηκαν να την παρακολουθήσουν.

Αξίζει ωστόσο ειδική αναφορά μεταξύ των προσκεκλημένων στην εκδήλωση, η παρουσία του Επίτιμου Υπαρχηγού εα Αντιστρατηγου της ΕΛΑΣ, Στέλιου Σύρου. Αν και ο ίδιος έχει επιλέξει να απέχει από τις “κοσμικότητες” και τις κοινωνικές εκδηλώσεις, παρέστη τιμώντας το προσωπικό της ΕΛΑΣ και το Σώμα που υπηρέτησε κατά τη θητεία του. Ο εα Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ μετέβη από την ιδιαίτερη πατρίδα του, παρέστη στην εκδήλωση και επέστρεψε αυθημερόν.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και διαμοίρασε φωτογραφικό υλικό, στο οποίο ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται καμία φωτογραφία του εα Επίτιμου Υπαρχηγού του Σώματος ο οποίος ως Διοικητής της Αντιτρομοκρατικής, συμμετείχε στην εξάρθρωση και τις ανακρίσεις των μελών της “17Ν”.

Όσοι παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση, ως γενική ομολογία την έκριναν επιτυχημένη, άρτια ως προς την οργάνωση και την παρουσίαση, με τα εύσημα να λαμβάνουν το προσωπικό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και ο επικεφαλής Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας.

Το «Proud Blue» ολοκληρώνει το τρίπτυχο αφιερώματος στους ένστολους της Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Το πρώτο ντοκιμαντέρ ανέδειξε τις επιχειρήσεις της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος, και απέσπασε εξι χρυσές διακρίσεις στο Παγκόσμια Φεστιβάλ, ενώ το δεύτερο ντοκιμαντέρ ακολούθησε τους ενστόλους που επιχειρούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων.

Κατά την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ η δημιουργός δημοσιογράφος/ σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη, δήλωσε, «Ακολουθήσαμε με σεβασμό τους ’’υπερήφανους μπλέ’’ και τώρα με την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ ευελπιστούμε να αποτελέσει παρακαταθήκη καταγράφοντας μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του αιώνα που αναγκάστηκε η αστυνομία να επιφορτιστεί ακόμα έναν ρόλο ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους!

Το τεκμηριογράφημα αυτό αφορά στους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, τον ρόλο τους στις νέες συνθήκες λόγω Covid-19, αλλά κυρίως την παρουσία τους στην ελληνική κοινωνία, το ανθρώπινο πρόσωπο, τις ανησυχίες, την καθημερινότητα, τις εκπαιδεύσεις και όλα αυτά τα στοιχεία που απαιτούνται για να μεταμορφωθεί ένας απλός πολίτης, σε έναν ένστολο σε εγρήγορση, με σεβασμό στην κοινωνία, στους συναδέλφους και τις οικογένειες τους. Ευχαριστώ τους Έλληνες συνεργάτες που βοήθησαν να γίνει το όραμα πραγματικότητα. Με το ’’PROUD BLUE’’ κλείνει το τρίπτυχο αφιέρωμα στους ένστολους της Ελλάδας».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, ευχαρίστησε τη δημιουργό του ντοκιμαντέρ, και τους συνεργάτες που συμμετείχαν στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, το οποίο επέτυχε να αναδειξει το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Θεσσαλίας, καθώς και όλους τους αστυνομικούς που βοήθησαν στην υλοποίησή του.

Το ντοκιμαντέρ «PROUD BLUE» (“Περήφανο Μπλε”), σκηνοθεσίας της Αθηνάς Κρικέλη, είναι παραγωγής της Αμερικανικής «Ellopia Films USA».