Greek Anonymous: “Οτιδήποτε κάνουν στο εξής, θα βρίσκουν τους Anonymous μπροστά τους”

Με έμβλημά τους τη χαρακτηριστική μάσκα του Guy Fawkes, στο χαρακτήρα της κινηματογραφικής μορφής του V από το “V for Vendetta”, η ομάδα hackers που ιδρύθηκε το 2003, αποτελεί την απειλή των Κυβερνήσεων Παγκοσμίως, καθώς με τις διαδικτυακές επιθέσεις που πραγματοποιούν, κρατικές διαδικτυακές ιστοσελίδες “καταρρέουν”. Είναι οι Anonymous!

Στην Ελλάδα οι Greek Anonymous έχουν πραγματοποιήσει διαδικτυακές επιθέσεις με ακτιβιστικό χαρακτήρα. Τις δράσεις τους τις δημοσιοποιούν μέσα από την επίσημη σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα.

Το NantiaReport.gr ήρθε σε επαφή με μέλος των Greek Anonymous με αφορμή τις δύο επιθέσεις σε τρεις διαδικτυακούς ιστότοπους της ΤτΕ και στην επίσημη ιστοσελίδα πλειστηριασμών και την ανοιχτή επιστολή (επισήμανση) προς τον Πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του ΕΟΠΥΥ στην υπόθεση της μικρής Νεφέλης, και έθεσε ερωτήματα που έχουν σκεφτεί όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει τη δράση τους. Για ευνόητους λόγους, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες ούτε στοιχεία του, ωστόσο το περιεχόμενο όσων υποστηρίζει, μεταφέρονται με ακρίβεια.

Μας ενόχλησε η αναλγησία της Κυβέρνησης και η συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ στην υπόθεση της μικρής Νεφέλης. Είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν το κορίτσι και δεν το έκαναν. Την ώρα που σε όσους έρχονται παράνομα, χωρίς χαρτιά και παραμένουν παράνομα στη χώρα, τους παρέχουν δωρεάν Υγεία“, εξηγεί με αφορμή την προειδοποίηση στη Κυβέρνηση.

FB_ Anonymous Greece

Οι Greek Anonymous έχουν δεχθεί επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος, διευκρινίζει ότι, “δεν ακολουθούμε πολιτική, δεν είμαστε σε κόμματα, ούτε έχουμε “Αρχηγό” και δεν είμαστε ρατσιστές, βοηθάμε τους πάντες… Έχουμε βοηθήσει Anonymous στις Φιλιππίνες, στη Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες… Η δράση μας είναι σε όλον τον Κόσμο.  Δεν σηκωθήκαμε ένα πρωί και είπαμε χτυπήστε στόχους στην Ελλάδα“, διευκρινίζει το μέλος των Greek Anonymous.

“Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή.. Δεν ήταν- ακριβώς – επίθεση, ήταν προειδοποίηση “

Οτιδήποτε λειτουργεί σε βάρος του Έλληνα πολίτη από τις Κυβερνήσεις του, όπως είναι αυτό το αισχρό μέτρο των πλειστηριασμών, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί. Στόχος μας είναι να μην επιτρέψουμε στα ξένα κοράκια να πάρουν στα χέρια τους τις περιουσίες των Ελλήνων.  Θα μας βρουν μπροστά τους. Οτιδήποτε κάνουν στο εξής θα βρίσκουν τους Anonymous μπροστά τους. Ότι και να θωρακίσουν,  είμαστε πολλοί, δε θα καταφερουν κάτι, το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος! Το σίγουρο είναι ότι δε θα επιτρέψουμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Στόχος μας ό,τι είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες της. Το σίγουρο είναι ότι πήραν ένα πρώτο μήνυμα απ όλο αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια” αναφέρει για το “κατέβασμα” της διαδικτυακής πλατφόρμας πλειστηριασμών.

537432_34416c12e2-95cfb4814599667eΕίμαστε ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που κάνει κακό στον πολίτη της χώρας και εξυπηρετεί αλλά συμφέροντα παγκοσμιοποίησης. Δε στρεφόμαστε σε πρόσωπα αλλά σε πράξεις Κυβερνήσεων. Είμαστε αντίθετοι σε Κυβερνήσεις όχι προσωπικά σε άτομα, αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση Τσίπρα. Στην προκείμενη περίπτωση του Τσίπρα και της παρέας του, που είναι η πιο άχρηστη που πέρασε, σε όλα τα επίπεδα από μόρφωση και όχι μόνο“, επισημαίνει χαρακτηριστικά το μέλος των Greek Anonymous.

Greek Anonymous: “We are the legion/ We do not forget/ We do not forgive/ Expect us

Όπως ξεκαθαρίζει στις διαδικτυακές επιθέσεις που πραγματοποιούν σε διαδικτυακές ιστοσελίδες στις οποίες υπάρχουν καταχωρημένα προσωπικά δεδομένα πολιτών, δεν είναι η στόχευσή τους. “Δεν έχουμε πειράξει προσωπικά δεδομένα, απλά κάνουμε ό,τι θα έκανε ο καθένας από εσάς εάν είχε τον τρόπο. Αν είμαστε παράνομοι σε αυτό, τότε κι αυτοί είναι παράνομοι σε ό,τι κάνουν, με μια διαφορά όμως, εμείς το κάνουμε για καλό ενώ εκείνοι για κακό” σημειώνει.

“Anonymous μπορεί να είναι ο διπλανός σου που ζει μια φυσιολογική ζωή”

Αλλά ποιοι είναι οι “Anonymous”, και βέβαια δεν περιμέναμε να λάβουμε ονομαστική λίστα και προσωπικά δεδομένα. “Anonymous είμαστε όλοι μαζί και λειτουργούμε μαζικά με όλους απ’ όλο τον κόσμο. Anonymous μπορεί να είναι ο διπλανός σου που ζει μια φυσιολογική ζωή. Anonymous δεν είναι ομάδα είμαστε ιδέα και μπορεί οποίος θέλει να έρθει μαζί μάς. Δεν είμαστε ένας, ούτε δύο, είμαστε λεγεώνα από χιλιάδες. Σε όλο τον Κόσμο. Μας βοηθάνε και βοηθάμε παντού. Υπάρχει εχεμύθεια μεταξύ μας, δε γνωριζόμαστε αλλά έχουμε κοινές θέσεις, να προστατέψουμε τους πολίτες από τις πρακτικές των Κυβερνήσεων,” μας τονίζει χαρακτηριστικά.

Screenshot_20170925-052059Οι Greek Anonymous το περασμένο Ιούνιο, σε απάντηση Τούρκων crackers “κατέβασαν” περισσότερες από 200 ιστοσελίδες στη γείτονα και είχαν προειδοποιήσει, «Πείτε στους χάκερ σας να μην αγγίζουν τη Χώρα μας. Είμαστε πιο δυνατοί από εσάς. Κάθε μέρα οι #OpAnonymousGreece θα κλείνουν σελίδες της κυβέρνησης, της τηλεόρασης, των τραπεζών σας. Απόλυτος κυβερνοπόλεμος», ενώ πέρασαν στην αντεπίθεση «κατεβάζοντας» το τουρκικό site yirmidort.tv (24/06) .

Screenshot_20170925-052025

Είχε προηγηθεί κακόβουλη επίθεση και δολιοφθορά με κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού (primeminister.gr), με τη ιστοσελίδα να “πέφτει” (23/06), και αρχικά πηγές  της ελληνικής Κυβέρνησης πριν την επίσημη ανακοίνωση,  να το αποδίδει  σε «τεχνικό πρόβλημα».

Την “πανηγυρική” ανάληψη για την επίθεση στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, είχαν αναλάβει Τούρκοι “crackers”. Σε ανάρτησή τους στο Twitter, μέλη της Aslan Neferler Tim, υποστήριξαν «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κάνεις να χάσουμε την υπομονή μας».

Screenshot_20170925-052152

Το καλοκαίρι χτυπήσαμε περισσότερες από 200 ιστοσελίδες της Τουρκίας. Καθώς αυτοί επιτέθηκαν πρώτοι με την επίθεση στην Ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, εννοείται ότι δεν είμαστε με κυβερνήσεις, αλλά χτύπησαν την Ελλάδα” αναφέρει για την ανταπόκριση των Greek Anonymous, στην πρόκληση των Τούρκων.

Τα πάντα “σπανε”, εύκολα ή δύσκολα

Το ερώτημα ωστόσο που θέτει ο καθένας αναφορικά με το τι τελικά αλλάζει, αν αλλάζει κάτι, με τις δρασει των Anonymous, διευκρινίζει, “Το τι θα αλλάξει θα το δούμε.. Δε γίνεται να καθόμαστε Έτσι.. Δεν κάνουμε κάτι για να μας πουν “Μπραβο”. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για να βοηθήσουμε τους πολίτες της χώρας μαςΑυτοί θα συνεχίσουν κι εμείς θα συνεχίσουμε με τα δικά μας μέσα, να δούμε τι δύναμη έχουν αυτοί και ποια δύναμη έχουμε εμείς “.