Ν.Μαρμαράς: Πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και πνίγηκε

Νεκρή 45άχρονη Βουλγάρα δύτης η οποία επιχείρησε  να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικείας κατάδυσης στη Σιθωνία.

93
Η δύτης Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα μαζί με το σύζυγό της διατηρούν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving. Είχαν αποφασίσει και προετοιμαστεί να βουτήξουν στα 231 μέτρα βάθος με μπουκάλες στη μέση του Τορωναίου Κόλπου για να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ.

 Ωστοσο (24/09-14.00) παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ίδια και σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, ενώ έπρεπε να βγει στην επιφάνεια σε μεγαλύτερο χρόνο, αναδύθηκε γρηγορότερα με αποτέλεσμα να υποστεί τη νόσο των δυτών και να χάσει τη ζωή της. Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο σύζυγός της 47 ετών αφού η ομάδα τον κράτησε στα 10 μέτρα βάθος για αποσυμπίεση, τουλάχιστον 3 ώρες, αναδύθηκε με καθυστέρηση ωστοσο αντιμετώπισε και ο ιδιος πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε από το Πόρτο Καρράς με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ειδικός θάλαμος αποσυμπίεσης.

* halkidikinews.gr