Διέρρευσαν Αρχεία οι Anonymous Greece

Οι Anonymous Greece μετα τις προειδοποιήσεις έκαναν πράξη την απειλή τους και προσχώρησαν σε «διαρροές» εγγράφων που είχαν «κατεβάσει» από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι Anonymous με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους σε κοινωνικό δίκτυο προσχώρησαν στη διαρροή αρχείων από την Τράπεζα της Ελλάδος ενώ παρέθεσαν  και το σχετικό λινκ.

Screenshot_20170927-001841

Το υλικό αποτελείται από περισσότερα από 2.500 ηλεκτρονικά αρχεία -1.216 σε φάκελο με την ονομασία «Τράπεζα της Ελλάδας» (928MB) και άλλα 1.322 αρχεία σε δεύτερο φάκελο για τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών (545MB).

FB_IMG_1506459950012

FB_IMG_1506460399838

Η διαρροή των ηλεκτρονικών αρχείων, έρχεται σε συνέχεια κυβερνοεπίθεση των Anonymous στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Capture

Όπως αποκάλυψε μελος των Anonymous Greece στο Nantiareport.gr «Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται! #AnonymousGreece» ενώ προανήγγειλε νέες επιθέσεις.

Screenshot_20170927-001532

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό μήνυμα από τους Anonymous Greece: «“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Προς: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!”».

Screenshot_20170927-001741

ΤτΕ: Δεν υπάρχει διαρροή είναι δημόσια τα στοιχεία

Ωστόσο σε ανακοίνωσή η ΤτΕ, υποστηρίζει ότι  τα αρχεία που έχουν διαμοιραστεί με διαρροή είναι δημοσίως ανηρτημένα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό ιστοτοπο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤτΕ:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

Με μια πιο διερευνητική αναζήτηση, προκύπτει οτι τα έγγραφα χρονολογούνται από το… 2001

Υπάρχουν μεταξύ άλλων, έγγραφα με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη Μεταναστευτικη Πολιτική, και οδηγίες για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας.

Ωστόσο η κίνηση των Anonymous Greece αφήνει έκθετη την ελληνική Πολιτεία σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας  και θετει το ερωτημα.. πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι Anonymous;..