Γρ.Γερακαράκος: “Ούτε να ασθενήσουμε… πλέον”

Με αφορμή την μεταφορά τραυματία Αστυνομικού σε πολιτικό Νοσοκομείο καθώς με Κυβερνητική απόφαση οι τραυματίες εκτός των Στρατιωτικών εκ ενεργεία δε νοσηλεύονται πλέον στο 401ΓΣΝ, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, σχολίασε “Ούτε να ασθενήσουμε δεν μπορούμε πλέον”….

401ΓΣΝ_ΑΠΟΦΑΣΗ_ΝΟΣΗΛΕΙΑ_ΕΛΑΣ

“Με ένα έγγραφο του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401), η Κυβέρνηση πλέον δεν θα εξυπηρετεί αστυνομικούς που χρήζουν εισαγωγής στο εν λόγω Νοσοκομείο, με το αιτιολογικό της πληρότητας κατά 95% αυτού και των σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τμήματά του, λόγω ανεπάρκειας κλινών..

Μετά τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης για τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθεί η επιβράβευσή της με το παραπάνω έγγραφο αδυναμίας εξυπηρέτησης νοσηλείας – εισαγωγής στο 401 ΓΣΝΑ…” σχολίασε ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαρακος.

Αφορμή στάθηκε ο τραυματισμός τεσσάρων Αστυνομικών της ΔΙΑΣ (28/11) σε τροχαίο ατύχημα στη Λ.Νάτο. Οδηγός ασθενοφόρου, ενημέρωσε για εντολή προς το ΕΚΑΒ,  τους συναδέλφους του τραυματία, να μη μεταφέρονται  στο 401ΓΣΝ Αστυνομικοί ενεργεία- όπως ίσχυε μέχρι πρότινος – και να εξυπηρετούν στα πολιτικά Νοσοκομεία.

Οι αντιδράσεις από το ένστολο προσωπικό ήταν έντονες ενώ αναμένονται οι επόμενες κινησεις των Αστυνομικών Ενώσεων.