Γρ. Γερακαράκος: “Όχι σε συνδικαλιστικές κορώνες και σε διχασμό των εργαζομένων του Δημοσίου”

Το μήνυμα προς το ένστολο προσωπικό του πρόεδρου της ΠΟΑΣΥ

«Τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας χρειάζεται όλοι μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα και ωριμότητα. Δεν είναι προς όφελος κανενός οι τοποθετήσεις ορισμένων, οι οποίοι, πριν τελειώσει το σημερινό διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός της Χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόλαβαν να διχάσουν τους εργαζόμενους του Δημοσίου που είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός.
Στον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα δεν χωρούν συνδικαλιστικές κορώνες και μικροπολιτικές. Όλες και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και σαν μία γροθιά να αντιμετωπίσουμε το κίνδυνο αυτόν. Η επικινδυνότητα της εργασίας, η δυσκολία του επαγγέλματος και οι αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ενεργούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι γνωστόν τοις πάσι.
Άλλωστε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες Αστυνομικοί ανήκουν σ’ έναν από τους ελάχιστους εργασιακούς κλάδους, αν όχι ο μοναδικός, που τους έχει ανασταλεί η άδεια για όσο διαρκεί η υγειονομική αυτή κρίση στην πατρίδα μας.
Ο Πρωθυπουργός της Χώρας, στο από 17-3-2020 διάγγελμά του προς τον Ελληνικό Λαό, δημόσια ευχαρίστησε και δεσμεύτηκε για το «κάτι παραπάνω» στους μαχητές των νοσοκομείων, στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και στους Ενστόλους. Σήμερα, ο Πρωθυπουργός της Χώρας, με αντίστοιχο διάγγελμά του, έκανε πράξη αυτό που δεσμεύτηκε τρείς (3) ημέρες πριν για τις δύο (2) πρώτες εργασιακές ομάδες και αναμένεται να γίνει πράξη και στη δική μας εργασιακή ομάδα, αυτή των ενστόλων.
Όποια και όποιος πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας θα αθετήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις – υποσχέσεις του είναι δικαίωμά του και καλά κάνει, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και να προκαλεί τη διχόνοια μεταξύ των δημόσιων λειτουργών».