Οι “γνωστοί άγνωστοι” συλληφθέντες των επεισοδίων στα προσφυγικά

Για τα επεισόδια στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε 13 προσαγωγές ενώ πραγματοποίησαν δύο συλλήψεις ατόμων που έχουν απασχολήσεικαι κατά το παρελθόν.

Αμερικανός 28άχρονος φοιτητής από τη Μασαχουσέτη και 22άχρονη Ελληνίδα φοιτήτρια συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια στα προσφυγικά στην Αλεξάνδρας  (31/10).

Οι δύο συλληφθέντες είχαν προσαχθεί μετά την κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι (26/09) μεταξυ 22-τοτε- προσαχθέντων, μαζι με μάρτυρα υπεράσπισης και “συνδεσμο” τουΝίκου Μαζιώτη καθώς και η σύντροφος έγκλειστου μέλους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Την ευθύνη εκείνης της καταδρομικής εισβολής είχε αναλάβει η «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές».

Μεταξύ των προσαχθέντων, και 24άχρονος φοιτητής, ο οποίος είχε προσαχθεί κατά το παρελθόν σε τρεις καταδρομικες ενέργειες της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Έξι από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν μαρτυρικές καταθέσεις Αστυνομικών, για συμμετοχή  τους στα επεισόδια.