Γλυκά Νερά: Σε μαραθώνια απολογία ο καθ ομολογίαν δράστης παραθέτει την εκδοχή που ισχυρίζεται για τα γεγονότα

Επιμένει στην εκδοχή ότι το έγκλημα που διέπραξε ήταν εν βρασμώ, αρνείται ότι ήταν προσχεδιασμένο και με όσα παρέθεσε στην προανακριτική του απολογία, ο 33χρονος πιλότος, ενώπιων του 12ου Τακτικού Ανακριτή, απολογείται από το πρωί

Σε ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα το οποίο κατέθεσε ο συνήγορός του κατηγορούμενου, ξεκίνησε η διαδικασία της απολογίας για τον 33χρονο Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, νομική διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες καθώς θα κληθεί να απαντήσει και στις ερωτήσεις του  12ου Τακτικού Ανακριτή. Η απολογία του 33χρονου -σύμφωνα με πληροφορίες – κρίνεται ως κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο, της Δίκης που θα ακολουθήσει για την υπόθεση, καθώς ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να επιχειρεί ενώπιον του Ανακριτή, να παραθέσει τον δικό του ισχυρισμό και να πείσει. Ωστόσο τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας είναι επιβαρυντικά για την ποινική του μεταχείριση καθώς προκύπτει ότι σχεδίαζε για περίπου 2.30ώρες τη σκηνή εγκλήματος μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι τέλεσε μόνος του την ανθρωποκτονία σε βάρος της συζύγου του ωστόσο δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Caroline, γιατί την αγαπούσε. Στην υπερασπιστική του γραμμή ο  Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πρόκειται να επικαλεστεί μια σχέση με προβλήματα με την 20χρονη, με αναφορά στα ημερολόγιά της που διέρρευσαν στον Τύπο. Φέρεται να ισχυρίζεται ότι σκηνοθέτησε τη σκηνή εγκλήματος με τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας και την “διάρρηξη” την οποία στη συνέχεια επικαλέστηκε για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, που θα τον οδηγούσαν στη φυλακή και την κόρη τους, να μεγαλώσει χωρίς τους βιολογικούς της γονείς, όπως επισημαίνει με κάθε τρόπο από την πρώτη στιγμή.

Σε βάρος του 32χρονου, έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας και της θανάτωσης ζώου, καθώς και για δύο πλημμελήματα αναφορικά με την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Για την ΕΛ.ΑΣ η έρευνα σε προανακριτικό πεδίο έχει ολοκληρωθεί, στο ενδεχόμενο να προκύψουν νέα στοιχεία η έρευνα θα διεξαχθεί σε πλαίσιο ανάκρισης. Αναφορές για παρουσία τρίτου προσώπου (εκτός από το ζευγάρι) στη σκηνή εγκλήματος δεν έχει προκύψει από την έρευνα καθώς έχει αποκλειστεί και ως  ενδεχόμενο η παρουσία άλλου προσώπου στο σπίτι κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως αν στο Δικαστήριο δεν του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, είναι αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Ενώ σε αναγνώριση ειδικής συνθήκης, με αναγνώριση της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, επιβάλλεται πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα ποινή με αναγνώριση ελαφρυντικού.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης (22/06) ο Βασίλης Σπύρου, ο δικηγόρος που είχε αναλάβει εξαρχής τον πιλότο, παραιτήθηκε των καθηκόντων του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Απόφαση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της οικογένειάς του, είναι να εκπροσωπηθεί μόνο από τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη.

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα ήταν ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο. Και δεν υπήρξε και ο οποιοσδήποτε συνεργός. Δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που πυροδότησαν την πράξη του», ανέφερε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. «Ο εντολέας μου έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, και λέει ότι ό,τι έγινε μετά, έγινε με μόνο γνώμονα το παιδί. Στο μυαλό του υπήρχε μία σκέψη, σύμφωνα με τα λόγια του, δεν ήθελε το παιδί να χάσει την ίδια ημέρα και τη μάνα και τον πατέρα του. Για τα όσα έγιναν μετά το αδίκημα σας μιλάω», προσθέτοντας ότι ο 33χρονος επιθυμεί να έχουν και οι δύο οικογένειες την επιμέλεια του παιδιού.

Αυτή την ώρα, οι Εισαγγελείς Ανηλίκων αποφασίζουν για την επιμέλεια της ενός έτους κόρης του ζευγαριού, Λυδίας.