Γλυκά Νερά: “Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή, σκέφτηκα να το καλύψω για το μωρό- Τα έκανα όλα μόνος μου και προσπάθησα να γίνουν πιστευτά”

Έκρυβε το δολοφόνο, και δήλωνε ότι έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές ότι θα εξιχνιάσουν τη δολοφονία της συζύγου του, όπως και έγινε, μετά από 38ημέρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύζυγος της δολοφονημένης Caroline Crouch, ομολόγησε ως δράστης

Ήταν ο  μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της συζύγου του, μέσα στη μεζονέτα της οικογένειας, στην Αλ.Παναγούλη 10, στα Γλυκά Νερά. Αν και αρχικά είχε αποδοθεί ως κίνητρο η ληστεία ωστόσο από τα ευρήματα προκύπτει διαφοροποίηση από όσα αρχικά είχαν εκτιμηθεί . Οι ισχυρές ενδείξεις ενοχής τον είχαν καταστήσει βασικό ύποπτο και μετά από σχεδόν επτά ώρες εξέτασης, στον 11ο όροφο της Ασφάλειας, ομολόγησε (17/06-21.30) τη δολοφονία της 20χρονης Caroline Crouch.

«Εκείνο το βράδυ τσακωθήκαμε  για άλλη μια φορά. Με έδιωξε από το κρεβάτι και την είδα να βάζει απότομα με ένταση το μωρό στην κούνια το μωρό στην κούνια. Συνέχιζε να φωνάζει, και σε μια στιγμή “κρισης”, πήγα από πάνω της και της έκλεισα το στόμα με τα χέρια μου. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή, σκέφτηκα να το καλύψω γιατί υπάρχει και το μωρό των 11 μηνών. Τα έκανα όλα μόνος μου και προσπάθησα ώστε όλα να γίνουν πιστευτά», φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον ανέκριναν. Ο 32χρονος πιλότος, απέδωσε σε ένταση ψυχικής ορμής το έγκλημα, και ανέφερε ότι στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη σκηνή εγκλήματος, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι δέθηκε μόνος του, μέχρι τη στιγμή που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί που ο ίδιος είχε καλέσει. Αναγνώρισε ότι επικαλέστηκε μια “φανταστική” παράθεση γεγονότων για όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 10ης προς 11η Μάϊου, μέσα στη μεζονέτα της Αλ.Παναγούλη 10, στα Γλυκά Νερά, ώστε να αποκρύψει το έγκλημα που είχε διαπράξει.

Οι συχνοί καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού, είχαν προκύψει και από την ανάλυση των όσων ανέφερε στην κατάθεσή της η Ελένη Μυλωνοπούλου, στους ερευνητές της Ασφάλειας ως προς τα στοιχεία που γνώριζε από τις συνεδρίες που έχει με την 20χρονη Caroline Crouch. Στα ψηφιακά ευρήματα, κατά την εξέταση των ηλεκτρονικών συσκευών που εντοπίσθηκαν στη μεζονέτα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, προέκυψε ότι η 20χρονη ήταν σε αναζήτηση οικίας ή ξενοδοχείου, ώστε να εγκαταλείψει τα Γλυκά Νερά. Παράλληλα, από την εξέταση στο κινητό τηλέφωνο της 20χρονης, τα μεσάνυχτα την ίδια ημέρας, προέκυψε οτι το ζευγάρι είχε επικοινωνία με ανταλλαγή μηνυμάτων στα αγγλικά, σε έντονο ύφος, με επίθετα και χαρακτηρισμούς, με ενδείξεις προστριβής μεταξύ τους, ενώ η Caroline βρισκόταν στη σοφίτα, και ο Μπάμπης ήταν στο ισόγειο της μεζονέτας. Μεταξύ άλλων αποδίδεται ο όρος «stupid» (σσ. ανόητος/χαζός) στα τελευταία μηνύματα που απέστειλε η 20χρονη προς το σύζυγό της.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις δολοφονίας των τελευταίων ετών, κι αιφνιδίασε την κοινή γνώμη. «Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει», ανέφεραν οι παλαιότεροι του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ενώ οι ιατροδικαστές υποστήριζαν ότι, «το θύμα «δείχνει» πάντα το δολοφόνο του». Η δολοφονία της 20χρονης Caroline Crouch, στα Γλυκά Νερά ερευνήθηκε σχολαστικά 38ημέρες. Τα πειστήρια αναλύθηκαν και εξετάσθηκαν σε συσχετισμό, και είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τη σύλληψη, ως καθ ομολογίαν δράστη, του 32χρονου συζύγου, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Το πρωί της Παρασκευής (18/06) ο 32χρονος πιλότος αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία προκειμένου να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την ποινική του μεταχείριση.