Γλυκά Νερά: Κλήση σε κατάθεση για τη δολοφονία της Caroline Couch- Αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ

Σημαντικές εξελίξεις μέσα τις επόμενες ώρες- με νέα ευρήματα τα οποία προέκυψαν – στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ από ψηφιακά πειστήρια τα οποία καταδεικνύουν αδιάσειστα στοιχεία για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Caroline Crouch

Στη ΓΑΔΑ κλήθηκε εκ νέου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύζυγος της 20χρονης Caroline Crouch μητέρας της 11μηνών κόρης τους, Λυδία προκειμένου να λάβει γνώση για όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες από τις έρευνες και τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τη δολοφονία της. Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος κρίθηκε απαραίτητη η μετάβασή του 32χρονου πιλότου στη ΓΑΔΑ, όπου μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί (17/06) με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ από την Αλόννησο, ενώ παρίστατο στο 40ημερο μνημόσυνο της 20χρονης Caroline Crouch. Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, αναφέρουν ότι πρόκειται για εξέλιξη, προκειμένου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, να λάβει γνώση για τα ευρήματα που έχουν προκύψει στις έρευνες. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έδρα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχει κληθεί και επαγγελματικός σύνδεσμος του 32χρονου πιλότου, προκειμένου να καταθέσει.

Η δολοφονία πριν 35 ημέρες στα Γλυκά Νερά ανατέθηκε προς διερεύνηση στις Υπηρεσίες του ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής ενώ τα πειστήρια αναλύθηκαν και εξετάσθηκαν στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πηγές του NantiaReport.gr σημειώνουν ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να έχει σύλληψη τουλάχιστον του δολοφόνου της 20χρονης ενώ όπως  σημειώνεται, ως κίνητρο αρχικά είχε αποδοθεί σε ληστεία ωστόσο από τα ευρήματα διαφοροποιείται από όσα είχαν εκτιμηθεί .

Από τις έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και του Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή και τις αναλύσεις ψηφιακών πειστηρίων στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, προέκυψαν στοιχεία για τις  κινήσεις, μέσα στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών κατά την επίμαχη ώρα που αποδίδεται η εισβολή με διάρρηξη και ληστεία με τη δολοφονία της 20χρονης Caroline Crouch δίπλα στην 11μηνών Λυδία. Αποτελέσματα από τις αναλύσεις στα ψηφιακά ίχνη σε βιντεοληπτικό υλικό κάμερας της μεζονέτας το οποίο ανακτήθηκε στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου, και το smartwatch της 20χρονης Caroline, το οποίο κατέγραφε τους παλμούς της, προέκυψε αναντιστοιχία και “κινητικότητα”, ανατρέποντας πλήρως τα όσα ως δεδομένα είχαν προκύψει από καταθέσεις, για τους ερευνητές της Ασφάλειας. Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, αναλύθηκαν και τα όσα ανέφερε στην κατάθεση της η Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ οι απαντήσεις που έλαβαν οι ερευνητές της Ασφάλειας ως προς τα στοιχεία που γνώριζε από τις συνεδρίες που έχει με την 20χρονη Caroline Crouch, συσχετίσθηκαν με τα ευρήματα της υπόθεσης.

Τα όσα είχε καταθέσει αρχικά ο 32χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε συνδυασμό με όσα δεν προέκυψαν στο πλαίσιο της προανάκρισης και της αυτοψίας στη συνέχεια στη σκηνή εγκλήματος, φέρεται να δίνουν εξιχνίαση για έγκλημα με θύμα την 20χρονη Caroline Crouch, για την οποία διαπιστώθηκε βίαιος ασφυκτικό θάνατος. Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, αποσαφηνίστηκε οποιοσδήποτε δράση εγκληματικών ομάδων και δράσεων σε συσχετισμό με άλλες ληστείες και βίαιες επιθέσεις σε οικίες στην Αττική δεν σχετίζονται με την υπόθεση στα Γλυκά Νερά.

Όπως σημειώνεται από αστυνομικές πηγές, για την εξιχνίαση της υπόθεσης κατά την προανακριτική έρευνα, τα πειστήρια και τα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία, θα πρέπει να είναι αδιάσειστα, ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο το κατηγορητήριο να καταπέσει κατά την παραπομπή της στη Δικαιοσύνη. Με την ολοκλήρωση της πράξης, η δικογραφία με τα πειστήρια, τις καταθέσεις και την απολογία όπως προκύψουν,  πρόκειται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα , για την άσκηση ποινικών διώξεων. Μετά το πέρας της προανακριτικής έρευνας, αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.