Λάρισα: “Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε παραμέτρους και πορίσματα από συναφείς επικουρικές ειδικότητες”

Σε διερεύνηση της καταγγελίας ομαδικού βιασμού της 22χρονης, ενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση από τον ιατροδικαστή Λάρισας, ο οποίος ωστόσο αναμένει για την ολοκλήρωση του πορίσματός του, τα ευρήματα από τις “συναφείς επικουρικές ειδικότητες”

Η παρέα των τεσσάρων ανηλίκων- μεταξύ των οποίων και ένας 14χρονος, συνεληφθέντες ως δράστες ομαδικού βιασμού 22χρονης, το περασμένο Σάββατο (06/05) στον Τύρναβο, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Λάρισας.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, έλαβε παραγγελία για τη διενέργεια εξέτασης της 22χρονης σε διερεύνηση της καταγγελίας για τέλεση εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

 

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρήστος Κραββαρίτης, ανέφερε, «Εξετέλεσα μετά από παραγγελία του Α.Τ. Τυρνάβου την ιατροδικαστική εξέταση 22χρονης προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε πάρα πολλές παραμέτρους και θα ήταν σκόπιμο αυτή τη στιγμή να μην πω κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια γρήγορα προσέγγιση. Καλά θα ήταν να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες.

Η έννοια του βιασμού έχει πάρα πολλές παραμέτρους, υπάρχει βιασμός με την άσκηση σωματικής βίας, αλλά υπάρχουν και πολλές φορές περιπτώσεις τελέσεως συνουσίας χωρίς να υπάρχει εμφανή τουλάχιστον μακροσκοπικά άσκηση σωματικής βίας. Ο βιασμός είναι βιασμός σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο. Στα πλαίσια της εμφάνισης κακώσεων που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό αυτό δεν προκύπτει. Όμως υπάρχουν παράμετροι οι οποίοι συναξιολογούνται και ενδεχομένως να είναι εκείνοι που θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα μας διαφωτίσει».