Γκάζι: Συμπλοκή της ΔΡΑΣΗ με αλλοδαπούς ποινικούς συνεργούς των Αλβανών στη φονική συμπλοκή στη Ν.Ιωνία, προκαλεσε μετακινήσεις

Σε δυσμενείς μεταθέσεις ενημερώθηκαν αστυνομικοί που συνεπλάκησαν με Αλβανούς κακοποιούς στο Γκάζι, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στην αλβανική συμμορία που είχε ένοπλη συμπλοκή στο ναργιλετζιδικο στην Νέα Ιωνία με έναν νεκρό

Ένα σοβαρό επεισόδιο που έμεινε στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ έρχεται να αποκαλύψει το NantiaReport.gr με την ηγεσία των Υπηρεσιών να επιβάλει τιμωρία στους αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ που είχαν ένοπλη συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Γκάζι στα τέλη Μαϊου.

Το διοικητικό μέτρο τιμωρίας στους αστυνομικούς της ομάδας, προκάλεσε αντιδράσεις στους αστυνομικούς των Υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr το ΚΕΠΙΧ της ΕΛ.ΑΣ έλαβε κλήση για Αλβανό σε διακίνηση ναρκωτικών στο Γκάζι και στο σημείο μετέβη ΟΠΚΕ. Ενώ και μίας ομάδα ΔΡΑΣΗ που περιπολούσε στην περιοχή των Εξαρχείων μετακινήθηκε στο σημείο, ωστόσο στελέχη της είχαν επεισόδιο με μέλη μεικτής συμμορίας αλλοδαπών που είχαν παρουσία στην περιοχή σε διασύνδεση με τους Αλβανούς δράστες δολοφονίας Αλβανού υδραυλικού θαμώνα στο ναργιλετζιδικο στην Νεα Ιωνια.

Σε επεισόδιο που ακολούθησε υπήρξαν αντεγκλήσεις των αστυνομικών με τους αλλοδαπούς κακοποιούς με ξυλοδαρμό ενός Βούλγαρου, ο οποίος υπέβαλλε μήνυση κατά των αστυνομικών.

Από τη διοίκηση της Υπηρεσίας κρίθηκε οτι η μετακίνηση της περιπολίας της ΔΡΑΣΗ στο Γκάζι ήταν εκτός τομέα εποπτείας της, με τα στελέχη της να υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν «απρόκλητη επίθεση από τους ποινικούς και η επέμβασή τους, ήταν σε συνδρομή των συναδέλφων τους».

Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες του αυτοφώρου για δύο αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ οι οποίοι αρνήθηκαν να εμφανιστούν και έκαναν δυσμενή μετάθεση καθώς και οι δύο επόπτες της ομάδας μετατέθηκαν σε ΠΡΟΚΕΚΑ.

Το διοικητικό μέτρο τιμωρίας των μελών της ΔΡΑΣΗ, προκάλεσε την αναφορά των αστυνομικών προς την Υπηρεσία τους, για «δείγματα υποστήριξης των επικίνδυνων αλλοδαπών ποινικών» από Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ωστόσο υπηρεσιακά στελέχη αντιτείνουν την θέση ότι «ουδείς αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ενεργεί σε υποστήριξη της συμμορίας των Αλβανών. Από την ομάδα έγιναν υπερβάσεις και εντοπίζονται μη σύννομες ενέργειες καθώς υπάρχουν παράμετροι στην υπόθεση που δεν συνάδουν με το λειτούργημα του αστυνομικού».