Γήπεδο Καραϊσκάκη: Επεισόδια, ξύλο και βεγγαλικά στον αγώνα Ελλάδα Βοσνία

Δεν αποφεύχθηκε η ένταση και τα επεισόδια εντός του γηπέδου “Γ.Καραϊσκάκης” στον αγώνα  Ελλάδα-Βοσνία.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της Ελληνικής ομαδας, επιχείρησαν να προσεγγίσουν την κερκίδα των Βόσνιων, με αποτέλεσμα μικροένταση με τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Είχε προηγηθεί συμπλοκή εξωτερικά του γηπέδου με τρεις τραυματίες .

1567005

Εντονότερη ένταση προκλήθηκε μεταξύ των  οπαδών οταν εγινε αποπειρα να προσεγγίσουν και παλι τις κερκίδες  των Βόσνιων, η παρέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή στις δύο πλευρές!

1566817

1566844

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι έλληνες οπαδοί απέσπασαν πανό από τους Βόσνιους, ενέργεια που πυροδοτησε την ένταση, με τη διμοιρία που είχε διατεθεί στη θύρα μεταξύ των Βόσνιων να παραμένει σε αποτροπή επέκτασης των επεισοδίων .

Πανό το οποίο “σηκώσαν” στη συνέχεια από τις κερκίδες της ελληνικής πλευράς , γραμμένο στα Σέρβικα , προκάλεσε νέα ένταση.

Το πανό ανέγραφε στα σέρβικα: «Noz, zica, Srebrenica» («Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα») και ήταν αφορμή να προκαλέσει  νέα ένταση. Η αναφορά γίνεται για τα γεγονότα στην πόλη της Σεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Στρατιωτική δύναμη Σέρβων, με παραστρατιωτικές ομάδες “εθελοντών”, υπό την ηγεσία του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, εισβάλει στη Σρεμπρένιτσα, η οποία είχε κηρυχθεί «ασφαλής περιοχή» από τον ΟΗΕ και η φύλαξή της είχε ανατεθεί σε Ολλανδούς κυανόκρανους. Οι κυανόκρανοι αρνούνται να υπερασπιστούν την πόλη.

Σφαγιάζονται 8.000 μουσουλμάνοι, αρσενικού γένους- ανεξαρτήτως ηλικίας -ώστε να μη συνεχιστεί το «μουσουλμανικό γένος» και να «εκκαθαριστεί» από τη Βοσνία.

1566849

1566858

1566860

1566862

1566881

Με το γκολ του Πιάνιτς, με το οποίο η Βοσνία άνοιξε το σκορ, τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν. Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί άναψαν καπνογόνα και απέρριψαν φωτοβολίδες, κοντά στο κόρνερ και στην ελληνική κερκίδα και ξεσήκωσαν τους γηπεδούχους.

1566902

1566904

Ακολούθησε εκ νέου κίνηση για να προσεγγισουν στην κερκίδα των Βόσνιων και ξανά σύγκρουση με την Αστυνομία! Αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Βόσνιων δε βοηθησε στην εκτόνωση της έντασης .

1566936

____________

*με πληροφοριες από  gazzetta.gr