“Γιατί Στρατηγέ μου δημιουργήσατε αυτή την καινοφανή προδιάθεση ιχνηλασίας κήνσορα, στον ύπατο άνδρα της ΕΛ.ΑΣ;”

Με αφορμή την τοποθέτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο αστυνομικών ενημερώσεων, εα Αντιστρατήγου οι παραθέσεις του οποίου έχουν κατ επανάληψη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με αφορμή την νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζει ο απόστρατος Αξιωματικός και πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

Ο εα. Υ/Α και τέως συνδικαλιστής, Νίκος Καραδήμας, σχολιάζει τη δημόσια τοποθέτηση που εκθέτει ο απόστρατος Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, Γιώργος Τηλελής «Διάβασα σήμερα πρωί-πρωί ένα κείμενο αναφοράς σε κάποιο από τα site αστυνομικού περιεχομένου, το οποίο σίγουρα θα αναπαραχθεί και στα υπόλοιπα. Δεν σας κρύβω ότι έμεινα κατάπληκτος, εμβρόντητος και κεραυνοβολημένος. Συντάκτης αυτού έ.α. αντιστράτηγος.
Κατευθείαν τα αντανακλαστικά μου ηγέρθησαν. Όχι τόσο για την μεστότητα και την γλωσσική του αβρότητα, αλλά για το πλήθος των προσδιορισμών αξιοσύνης! Το θέμα αυτού «ηγέτης».
Η χθεσινή μέρα είχε να κάνει με την παραχώρηση διαπιστευτηρίων του απερχόμενου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στο νέο Αρχηγό. Τη λάμψη, τη ακτινοβολία, πόση περίσσια αίγλη πλημμύρισαν τα μύχια μου; Αναρωτιέμαι ακόμη, πως να διαχειριστώ τα συναισθήματά που μου εμφορήθηκαν από την ανάγνωση αυτή; Πόσον μάλλον ο καθ’ ου απερχόμενος Αρχηγός. Ταυτόχρονα μου δημιούργησαν την διάθεση να αντιδράσω υπέρ του νέου Αρχηγού. Τεντώθηκαν τα τέλια της συναισθηματικής μου νοημοσύνης. Πρέπει να τον υπερασπιστώ σκέφτηκα.
Η μελαγχολία που παράχθηκε από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του που ήταν προς τιμή του, πρέπει να αποσβεστεί. Εύλογα ο νέος Αρχηγός θα πρέπει να εντοπίσει έναν αντίστοιχο Στρατηγό να απονείμει και σαυτόν τα εύσημα, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Αλλά θα βρεθεί κάποιος; Τα όσα πλείστα καλολογικά στοιχεία της αναφοράς του Στρατηγού της κριτικής, κατοχυρώθηκαν υπέρ του απερχόμενου.
Γιατί Στρατηγέ μου δημιουργήσατε αυτή την καινοφανή προδιάθεση ιχνηλασίας κήνσορα, στον εξ’ Άρτης ύπατο άνδρα της ΕΛ.ΑΣ; Επιστάμεθα την εργατικότητα σας στην υπερπολυετή υπηρεσία στο Υπουργείο για να γνωρίζεται τα όσα αναπτύξατε στο κείμενο σας. Καλώς κάνατε. Έτσι αισθανθήκατε, έτσι πράξατε! Την αίσθηση της υπερβολής αντικρούω και μόνο. Δεν σας μέμφομαι.
Ξέρετε μόνο τι με ενοχλεί; Ότι στα 37 μου χρόνια στο Σώμα δεν βρέθηκε κάποιος καλοδιάθετος σαν εσάς που δεν απένειμε στους υπερβολικά τεράστιους Αρχηγούς του παρελθόντος το τίμημα της αξιοσύνης. Μα φυσικά αναφέρομαι στους κ.κ. Αγγελάκο και Τσιατούρα… Σίγουρα θα σας έμειναν και σε σας η εικόνα του Αγγελάκου με το αμπέχονο στις όχθες του ποταμού Μαλακασιώτη, να κυνηγά τον Ρώσο εκτελεστή των δυο συναδέλφων στα ορεινά της Ηπείρου. Ή τον Τσιατούρα στην Καλλιθέα να τον σημαδεύει ένα όπλο!»