Τελετή παράδοσης παραλαβής για την ηγεσία της ΕΛΑΣ- Νέος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

Στο χώρο της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής από την απερχόμενη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, παρουσία Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών του Σώματος

Στην ομιλία του ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ εα Αντιστράτηγος ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης έκανε εκτενή αναφορά σε όσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη θητεία του, ενώ επεσήμανε ότι “δεν σημειώθηκε καμία τρομοκρατική ενέργεια“, και αναφέρθηκε στην ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ καθώς επίσης, στην ηλεκτρονική διασύνδεση με τα συναρμόδια Υπουργεία.
“Μείνετε δίπλα στο νέο σας Αρχηγό και στηρίξτε τον” ανέφερε προς το ένστολο προσωπικό, ο ε.α Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης. Με προσωπική αναφορά προς το νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ολοκλήρωσε την ομιλία του απερχόμενος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Η αναφορά στην οικογένειά του, προκάλεσε συγκίνηση και σπάσιμο στη φωνή του Μιχάλη Καραμαλάκη, και τους ζήτησε συγγνώμη καθώς όπως ανέφερε “δεν ήταν δίπλα τους σε κρίσιμες και σοβαρές οικογενειακές στιγμές “. Αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα για τον ίδιο, δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στους 143 πεσόντες Αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος και κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους. “Οι άνδρες αποτελούν την πολιτεία και όχι τα τείχη και τα καράβια ” (Λυκιας κατά Θουκυδίδη) έκλεισε την ομιλία του ο απερχόμενος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο νέος Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας έκανε ειδική αναφορά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς επίσης στη φυσική και πολιτική ηγεσία με λειτουργία “προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας”
“Η Αστυνομία λειτουργεί ως άμυνα του κάθε πολίτη στο έγκλημα και όχι ως μηχανισμός επιβολής” επεσήμανε ενώ συμπλήρωσε,  “Αστυνομία και κοινωνία είμαστε από την ίδια πλευρά” καθώς επίσης, τόνισε “Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι απέναντι στα αξιώματα”

Στην αναφορά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στους 7,5μηνες που συνεργάστηκε με τον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εα Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη. Όπως σημείωσε, επιταχύνθηκε η ψηφιοποίηση της ΕΛΑΣ και απαλλάσσεται η ΕΛΑΣ από πάρεργα, υπερδιπλάσια η αστυνόμευση σε περιπολίες και μειώθηκε κατά 30% η εγκληματικότητα με εξιχνίαση των υποθέσεων.
“Μιχάλη Καραμαλάκη, έχει έρθει η ώρα η οικογένεια σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα να σε χαρούν λίγο παραπάνω, όπως συμβαίνει με όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους το τέλος ενός κύκλου αρχή του επόμενου, θα συνεχίσεις να συνεισφέρεις στην ΕΛΑΣ “, ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος προς τον απερχόμενο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
“Ο νέος Αρχηγός το 2020 βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στην ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας μας” επεσήμανε, και κατέληξε, “Είμαι σίγουρος ότι ο Στρατηγός Σκουμας θα πετύχει στην αποστολή του”.