«Γιατί ενώ ήταν σεσημασμένος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος;» – Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τούς γονείς της Έμμας Καργιωτάκη 

Θλίψη και θυμός είναι τα συναισθήματα που βιώνουν οι γονείς και η αδελφή της Έμμας Καργιωτάκη, της φοιτήτριας που παρασύρθηκε από Αλβανό λαθρομετανάστη στη Θεσσαλονίκη

Ο Χαράλαμπος Καρυωτάκης και η Κέλυ Καμπάκη, οι γονείς  της 21χρονης Έμμας Καργιωτάκη, απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη: «Γιατί αυτός ενώ ήταν σεσημασμένος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Γιατί ενώ είχε συλληφθεί είχε αφεθεί να συνεχίζει τη δράση του και δεν είχε απελαθεί; Γιατί ενώ το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι περί τα 15 χρόνια θα εκτίσει μόνο το 1/3».

«Οι νόμοι δεν είναι σωστοί. Δεν προστατεύονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας. Έχω και άλλο ένα παιδί που αυτή τη στιγμή τα φτερά του κοπήκανε. Αλλά αυτό το παιδί θέλω να ζήσει με ασφάλεια σ’ αυτή τη χώρα», επισημαίνεται.

 «Εμείς σταματήσαμε να αναπνέουμε 22 Νοεμβρίου στις 1:20 το βράδυ. Έχω απίστευτο θυμό και πολύ μεγάλη απογοήτευση».

Η μητέρα της Έμμας Καργιωτάκη αναφέρθηκε στην επικοινωνία με τη μητέρα του πολίστα Αδαμάντιου Μαντή θύμα τροχαίου σε παράσυρση από διερχόμενο όχημα στη λεωφόρο Ποσειδώνος το 2019. Η ίδια ευχαρίστησε τη μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή καθώς επεσήμανε οτι αν δεν είχε πιέσει ώστε να αυστηροποιηθεί η σχετική νομοθεσία, ο υπαίτιος του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα την κόρης της δεν θα είχε προφυλακιστεί.

«Ανεβαίνουμε τον ίδιο Γολογοθά. Μόνο εγώ μπορώ να την καταλάβω, μόνο αυτή μπορεί να με καταλάβει», εξήγησε η μητέρα της Έμμας.