Νεκρός σε τροχαίο ο πολίστας Αδαμάντιος Μαντής

Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΝΟΧ, κατέληξε στα βαρύτατα τραυματά του, ύστερα από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα

Πένθος για την ελληνική υδατοσφαίριση, για τον αιφνίδιο θάνατο συνεπεία τροχαίου, του 21ετών τερματοφύλακα του Ναυτικού Ομίλου Χίου, Αδαμάντιου Μαντή.

Ο νεαρός πολίστας κατέληξε τα ξημερώματα (03/11) στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου  μεταφέρθηκε μετά απο σοβαρό τροχαίο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στο ύψος της αερογέφυρας της Παραλιακής στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ο φίλος του και οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 21άχρονος πολίστας, ακινητοποίησε στην αριστερή λωρίδα (ταχειας κυκλοφορίας) το όχημά τους, όταν άκουσαν θόρυβο και έκανε διακοπές τροφοδοσίας με αποτέλμα να ακινητοποηθεί. Ο Αδαμάντιος Μαντής, επιχείρησε από την πλευρά του συνοδηγού, να βγει από το αυτοκίνητο στο οδόστρωμα, για να ελέγξουν το όχημα. Ωστόσο ο οδηγός διερχόμενου οχήματος, χωρίς να αντιληφθεί το ακινητοποιημένο Smart, προσέκρουσε στο πίσω μέρος του και παρέσυρε τους δύο νεαρούς. Σύμφωνα με την εγγραγή του ΤΟΤΑ, ο οδηγός του υπαίτιου αυτοκίνητου ισχυρίστηκε ότι είχε ταχύτητα το πολύ 70 χλμ/ω, και αντιλήφθηκε το ακινητοποιημένο Smart στα 100 μετρά, φέρεται να υποστηρίζει ότι επιχείρησε να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά “βρήκε” στο πίσω μέρος του Smart, το οποίο έκανε στροβιλισμό στον άξονά του 180°, αλλάζοντας κατεύθυνση . Ο 21άχρονος Αδαμάντιος Μαντής, υπέκυψε στα τραύματα του καθώς έφερε βαρύτατες κακώσει στο κεφάλι , ενώ ο φίλος του, καθώς και ο οδηγός του διερχόμενου αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν ελαφρά.

“Μόλις χτες παίζαμε μαζί του στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Β. για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι ασύλληπτο πώς αλλάζει η πραγματικότητα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Ναυτικος Ομίλος Βουλιαγμένης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) για το θάνατο του Αδαμάντιου Μαντή, ο οποίος στην καριέρα του είχε αγωνιστεί στην Γλυφάδα, τον Πανιώνιο, το Παλαιό Φάληρο, τον Υδραϊκό, καθώς και σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων. Είχε αγνωιστεί ως βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 στο Μπακού, στο πλαίσιο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Με ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Χίου, στον οποίο κατείχε θέση βασικού τερματοφύλακα, ο Αδαμάντιος Μαντης, κατέκτησε τη μοναδική ως σήμερα νίκη της στο Πρωτάθλημα (19/10), με 9-5 επί του ΠΑΟΚ, αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του ΝΟΧ, να κυματίζει μεσίστια η σημαία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για 3 ημέρες, μέχρι την εξόδιο ακολουθία ενώ χρηματικό πόσο εις μνήμην του, θ αδιατεθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».