Γιαννιτσά: ΤΩΡΑ- Φωτιά στο εστιατόριο του Στρατοπέδου Φιλιππάκου, χώρος που έχει παραχωρηθεί για Κέντρο.

Φωτιά εκδηλώθηκαν στο αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, η Πυροσβεστικη Υπηρεσία Γιαννιτσών.

image
φωτο Τάσος Τατόγλου

Η φωτιά κατασβέστηκε (28/02-00.00) με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών. Στο κτήριο έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές


Άγνωστοι δράστες (27/02-22.15) προκάλεσαν εμπρησμό στο χώρο μαγειρείων του εστιατορίου στο αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.
Στο σημείο επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στους αποθηκευτικούς χώρους του στρατοπέδου.

image
φωτο Τάσος Τατόγλου

Πρόκειται για χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης.
Η αποχαρακτηρισμένη (προ 10ετίας) στρατιωτική εγκατάσταση βρίσκεται μέσα στον πολαιοδομικό ιστό της πόλης των Γιαννιτσών, 800 μέτρα απο το Δημαρχείο. Ενώ στον ιδιο χώρο, του αποχαρακτηρισμένου στρατοπέδου, μέρος του οποίου έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, έχουν μετεγκατασταθεί το Μουσικό Ωδείο και η ΔΕΥΑ Πέλλας.
Από χθες (26/02) η εγκατάσταση περιφρουρείται απο αγρότες των μπλόκων και κατοίκους για να αποτρέψουν την είσοδο σε μηχανήματα για τις εργασίες.

image
φωτο Τάσος Τατόγλου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26/02) στην οποία συμμετείχαν και κάτοικοι, υπηρχαν καποιοι -κάτοικοι της περιοχής – οι οποίοι είχαν εκφράσει θέσεις αντίθετες με τη λειτουργία του Κέντρου, και ανεφεραν ότι θα κάψουν το στρατόπεδο ή θα το γκρεμίσουν για να αποτρέψουν τη λειτουργία Κέντρου στην αποχαρακτηρισμένη στρατιωτική εγκατάσταση.

https://youtu.be/Lxs8a4-4Uc0

Μετριοπαθή στάση στις αντιδράσεις τήρησε ο Δήμαρχος της πόλης και ένας ιερέας – μειονότητα στις ακραίες φωνές-. Ο Δήμαρχος είχε παραδεχθεί προηγουμένως ότι πληροφορήθηκε την εγκατάσταση των προσφύγων από τα ΜΜΕ καθώς οπως ανέφερε, ο Υπουργός Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να τον ενημερώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης, γεγονός που δυναμίτισε τις αντιδράσεις.
Σε νέα συγκέντρωση (28/02-12.00) έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου, έχουν προαναγγείλει κάτοικοι.