Γιάννινα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιωτικού αεροσκάφους που κατέπεσε- Συμμετέχουν και οι φίλοι του Ιρακινού πιλότου

Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων μέσων θα συνεχιστούν οι έρευνες για την ανεύρεση του ιδιωτικού αεροσκάφους

Η χαμηλή νέφωση και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (01/02) καταστούν απαγορευτική την συνδρομήτων πτωτικών μέσων ωστόσο το Ε/Π Super Puma, ένα Bell 412SP και ένα Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική με συνδρομή ερπυστριοφορων οχημάτων θα μεταβούν στις πιο δύσβατες περιοχές.

Οι έρευνες επικεντρώνονται μεταξύ των χωριών Καβαλάρης, Καρυές, Ανθρακιτης ενώ πληροφορίες θέλουν να γίνονται έρευνες και πιο χαμηλά στο Δροσοχωρι Ιωαννίνων. Στις έρευνες που διεξάγονται, μετέχουν και φίλοι του 32χρονου Ιρακινου πιλότου.

Η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης έχουν επικεντρωθεί στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων μετά την κινητοποίηση (31/01) για πτώση μικρού αεροσκάφους.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύονται και θα επιχειρούν συνολικά 48 Πυροσβέστες με 21 οχήματα, με 31 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου, και 15 Πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς καθώς επίσης δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Στις έρευνες συμμετέχει ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και Εθελοντές.