Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Εν αναμονή για το “λευκό καπνό” στο Μέγαρο της Κατεχάκη

Σε ολοκλήρωση η διαδικασία των τακτικών κρίσεων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας

“Λευκός καπνός” επίκειται το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (03/02) οπως έχει γράψει σε προγενέστερο χρόνο το NantiaReport.gr, για τη  φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ κατά τη διεξαγωγή των Τακτικών Κρίσεων για τους Ανωτατους και Ανώτερους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Στους παραμένοντες, οι Κρητικοί και οι Ηπειρώτες Αντιστράτηγοι, μετά την ανανέωση της θητείας για τον Ηρακλειώτη Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, καθώς επιπλέον δεν έχει συμπληρώσει διετή παραμονή στη θέση του.

Για τους τέσσερις Αντιστρατήγους της πυραμιδικής δομής της ηγεσίας του Σώματος, ο νυν Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Ανδρέας Δασκαλάκης με καταγωγή από το Ρέθυμνο καθώς και οι τρεις Αντιστράτηγοι, ο Ρεθεμνιώτης Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Κώστας Λαγουδάκης , και οι Ηπειρώτες Αντιστράτηγοι, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, παραμένουν ως έχουν τεθεί στην ηγεσία του Σώματος.

Φέτος,  ύστερα από προσφυγή δίδεται η δυνατότητα στους αστυνομικούς υποδιευθυντές- πρώτη χρονιά Πανελληνίων- να αιτηθούν εξαίρεση από την επετηρίδα για τις επικείμενες Κρίσεις, ώστε να παραμείνουν στο βαθμό κατ εξαίρεση, για να συμπληρώσουν χρονια υπηρεσίας με καταχείμωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ .

Μέχρι στιγμής και με τα έως τώρα δεδομένα,  πληροφορίες προς το NantiaReport.gr τοποθετούν χρονικά την έναρξη της ολοκληρωμένης διαδικασίας των Κρίσεων την αυριανή- Τρίτη (02/02)- εκτός, και αν προκύψει απρόοπτο “κόλλημα” της τελευταίας στιγμής.