ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αυτοψία στο χώρο που εντοπίσθηκε η σορός. Τι δείχνουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργευνών της Αστυνομίας, καθώς και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης αναμένεται να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου καθώς και την ταυτοποίηση της σορού, που εντοπίσθηκε νωρίς το πρωί (15/03-07.40) στην περιοχή της Ανατολής στον Κατσικά Ιωαννίνων. Όπως αναφέρεται από Αστυνομικές πηγές, μακροσκοπικά τα ευρήματα παραπέμπουν στον αγνοούμενο 20άχρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣΣε εξέλιξη αυτη την ωρα η ιατροδικαστή εξέταση- νεκροτομή- στη σορό που εντοπίσθηκε (15/03-07.40) στην περιοχή Ανατολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, και σύμφωνα με τις μακροσκοπικές -πρώτες ενδείξεις- κατά την αυτοψία στο χώρο, συγκλίνουν στην ταυτοποίηση με τον αναζητούμενο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί (06/02) Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Η ολοκλήρωση της νεκροτομής, αναμένεται μετά τις 21.30 το βράδυ (15/03) ενώ το πόρισμα για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο νεαρός, αναμένονται το πρωί της Δευτέρας (16/03).
Οι ενδείξεις οι οποίες παραπέμπουν στον προσδιορισμό και ταυτοποίηση στα στοιχεία του αγνοούμενου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τη σορο που εξετάζεται, προέρχονται από τα ρούχα, τα οποία είναι ίδια με αυτά που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του, τα κλειδιά της εστίας που είχε πάνω του, τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά – σωματότυπο και τα στοιχεία της οδοντοστοιχίας, τα οποία είχαν δώσει μέλη της οικογένειας και οδοντίατρος, καθώς και από τον κατ εκτίμηση προσδιορισμό της ηλικίας . Ωστόσο επίσημη ταυτοποίηση αναμένεται από την εξέταση του γενετικού υλικού ( DNA).

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ_ΑΝΑΤΟΛΗΗ σορός, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εντοπίσθηκε (15/03-07.40) από ζευγάρι όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε στο σημείο, και κόλλησε στις λάσπες. Ο άνδρας προσπάθησε να βρει ένα ξύλο μέσα στα βάτα ώστε να θέσει σε κίνηση το όχημά του, διέκρινε και διαπίστωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο σώμα, κι ενημέρωσε τις Αρχές.
Το σημείο στο οποίο εντοπίσθηκε το πτώμα- σε αγροτεμάχιο-, δεν είναι ευκρινές από το δρόμο. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30- 40 μέτρων από το χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα -περίπου 500μέτρα-, και σε μικρή απόσταση μεταξύ του γηπέδου και του Ιχθυογεννητικού Σταθμού της Ανατολής στον Κατσικά Ιωαννίνων.
Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε ενώ κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο ο Ιατροδικαστής Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Ο θείος του Ρεθυμιώτη φοιτητή, Γιώργος Βυδιεδάκης, ο οποίος είχε ταξιδέψει και βρισκόταν στα Ιωάννινα, κλήθηκε να μεταβεί στο σημείο, φέρεται να αναγώρισε τον ανηψιό του. Σύμφωνα με πληροφορίες- διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε ιματισμό (ρούχα) τα οποία παρέπεμπαν στις περιγραφές κατά την αναγγελία της εξαφάνισης, στον 20άχρονο φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη- αναφέρεται σχετικά η μπλε αθλητική μπλούζα με το διακριτό ITALIA, που φορούσε ο 20χρονος όταν εξαφανίστηκε. Με δήλωση του, ο πραγματογνώμονας ερευνητής της οικονέγειας, Φώντας Βρόσγος, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι αναγνωρίσθηκε η σορός και ανήκει στον 20άχρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ-epirusblogspotΣύμφωνα με την αυτοψία, η σορός εντοπίσηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ έφερε μακροσκοπικά εντονες και εμφανείς αλλοιώσεις. Όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή, η σορός έφερε τραυματικές εκδορές στα άνω άκρα και τους καρπούς. Από την αυτοψία στο χώρο, εντοπίσθηκε κοντά στο αριστερό χέρι (σύμφωνα με την οικογένεια ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ήταν αριστερόχειρας) μαχαίρι- το οποίο εξετάζεται-, ενώ τραυματικές εκδορές (κοψίματα) εντοπίζονται στο δεξί χέρι. Σε σημεία του κορμού – επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες- εντοπίζονται εμφανείς μωλοπικές υποστάσεις και εκχυμώσεις καθώς και αλλοιώσεις οι οποίες κατά τη νεκροτομή, θα εξετασθεί αν προέρχονται από ζώα, το διάστημα κατά το οποίο η σορός ήταν εκτεθειμένη στο σημείο όπου και εντοπίσθηκε.
Αν και οι ενδείξεις παραπέμπουν σε αυτοχειρία, οι Αρχές, είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικές, ενώ εξετάζονται -ακόμα- όλα τα ενδεχόμενο. Όπως επισημάινεται ωστόσο, για τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας θανάτου- αν δηλαδή αποδίδεται σε αυτοχειρία ή ενδεχόμενα σε εγκληματική ενέργεια- καθώς και ο κατά προσέγγιση χρόνος θανάτου, αναμένεται με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, το πρωί της Δευτέρας (16/03) και τα πορίσματα των τοξικοϊστολογικών εξετάσεων. Στις έρευνες έχει κληθεί και μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Σήμανσης απο τη Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο σημείο- σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ-, είχε ερευνηθεί τουλάχιστον δύο φορές κατά τις 37 ημέρες αναζήτησης του 20άχρονου σπουδαστή απο το Ρέθυμνο, χωρίς να εντοπισθεί η σορός από Αστυνομικούς ή Πυροσβέστης οι οποίοι συμμετείχαν στις έρευνες, καθώς το σημείο δεν ήταν προσβάσιμο λογω της χαμηλής βλάστησης από βάτα και το εδαφο ηταν βαλτώδες.

wpid-lost-giakoumakis.jpg Ο νεαρός Ρεθυμνιώτης Βαγγέλης Γιακουμάκης, σπουδαστής στη Γαλακτοκομική Σχολή στον Κατσικά Ιωαννίνων, είχε δηλωθεί ως αγνούμενος (ο6/02) από την οικογένειά του, ενώ είχε εκδοθεί SilverAlert για την αναζήτησή του.
Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργεί η Υποδιεύθυνη Ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση και συνέταξε τη σχετική δικογραφία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν το γεγονός, ότι δεν αποκλείεται, να αποδοθούν προσδιορισμένες κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία αναφέρονται και στο πόρισμα του Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ” για τα οποία προέκυψε κατά το πρόσφατο παρελθόν οτι είχαν ασκήσει βία κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη.