Για κακούργημα παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες στην επίθεση του Εύελπι

Ποινική Δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων δραστών στην επίθεση που δέχθηκε τριτοετής εύελπις στο ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη.

Σε βάρος των δυο νεαρών του “χώρου” οι οποίοι συνελήφθησαν στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη αμέσως μετά την επίθεση στο νεαρό τριτοετή Εύελπι (04/02), ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για ληστεία από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης ο σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων, ευθυτενής, και κοντοκουρεμένος, κρατούσε τσάντα με τα διακριτικά της Σχολής Ευελπίδων, ενω περίμενε στο Σταθμό για τη μετάβασή του στη Σχολη μετά την εξοδο του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο σε  βρέθηκε ανάμεσα σε συμπλοκή μελών εθνικιστικών οργανώσεων με αντιεξουσιαστές, όταν τρεις νεαροί τον πλησίασαν και τον χτύπησαν με γροθιές και σφυρί στο κεφάλι και στα γόνατα ενώ του απέσπασαν την τσάντα του- με τα διακριτικά της Σχολής Ευελπίδων-  την οποία κατείχε. Οι δραστες σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές προσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό “χώρο” ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν πριν παραδοθούν στους Αστυνομικούς που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, ο ένας από τους δράστες είχε συλληφθεί το 2016 γιατί είχε σκίσει ελληνική σημαία στην Πεύκη.
Ο δόκιμος Αξιωματικός παραμένει στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ αναμένεται με τη συμπλήρωση 24ωρου προληπτικής παρακολούθησης να του χορηγηθεί εξιτήριο.