“Λανθασμένες οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για το συλλαλητήριο”

Με αφορμή τις συζητήσεις που προκάλεσε η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη συμμετοχή στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα, συνδικαλιστής της Θεσσαλονίκης κρίνει “λανθασμένες οι εκτιμήσεις της αστυνομίας”

«Η αστυνομία δεν πρέπει να μπαίνει πραγματογνώμονας για το πόσοι διαδήλωσαν. Λανθασμένες οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Το ίδιο έγινε και στη Θεσσαλονίκη.» δήλωσε στον FOCUS 103,6, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Σημείωσε μάλιστα πως δεν ευθύνεται για τα νούμερα ο απλός αστυνομικός κόσμος, αλλά οι εντολές που λαμβάνουν από την πολιτική ηγεσία το Επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ .

«Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, αμφισβητώντας την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το πλήθος των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό. Επεσήμανε επίσης ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να είναι «πραγματογνώμονας» των συμμετεχόντων σε συγκεντρώσεις.

«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ. Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;», διερωτήθηκε.

Σχετικά με τη δημοσίευση βιντεοληπτικού υλικού από την ΕΛ.ΑΣ. το οποίο Έχει υποστεί επεξεργασία αποκρύπτοντας ώρα και ημερομηνία, κρατγσς αποδράσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο ή όχι».