ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη: Επεισόδιο με Εύελπι- Του επιτέθηκαν, οι δραστες συνελήφθησαν

Δύο άτομα επιτέθηκαν σε ένστολο Εύελπι κατά τη μετάβαση του στη Σχολή. Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν και εχουν συλληφθεί.

Στο ΜΕΤΡΌ Κατεχάκη (04/02-21.00) Εύελπις με αρμενικη καταγωγή, ένστολος- σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Σχολής, προκειμένου να μεταβεί σε προκαθορισμένο σημείο συγκέντρωσης για την επιστροφή των δοκιμων Αξιωματικών, μετά την έξοδο του Σαββατοκύριακου- δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα.

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, διευκρινίζουν ότι ο νεαρός Εύελπις δεχθηκε πλήγμα με σφυρί στο κεφάλι, ενώ έφερε πολιτική περιβολή, ενώ ήταν σε εξέλιξη επεισόδιο μεταξύ ατόμων άσχετα με το δόκιμο Αξιωματικό.

Σύμφωνα με Στρατιωτικες πηγες, ο νερος Ευελπις, φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο γόνατο με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία, ωστόσο θα παραμείνει για νοσηλεία στο 401 ΓΣΝΑ .

Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί.

Το κίνητρο, της επίθεσης ήταν η εσφαλμένη εικόνα για τον ψηλό γυμνασμένο κοντοκουρεμένο νεαρό δόκιμο Εύελπι, απο τους δράστες της επίθεσης που θεώρησαν ότι ανήκε στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και του επιτέθηκαν.

Στην εξακρίβωση στοιχείων των δύο συλληφθέντων, για τον 20άχρονο προέκυψε ότι είχε συλληφθεί το 2016 από Αστυνομικούς του Α.Τ. Πεύκης για το βανδαλισμό ελληνικής σημαίας σε μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην περιοχή, ενώ χωρίς ποινικό μητρώο προέκυψε για τον έτερο συλληφθέντα.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας .