Γεροβασίλη: “Δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά, ούτε από το Σταθμό Λαρίσης”

Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα, Και δε θα επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά και το σταθμό Λαρίσης, διεμήνυσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Τους καταληψίες λαθρομετανάστες, να μη ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες «επειδή κάποιοι διακινητές τους πούλησαν ψεύτικες ελπίδες», κάλεσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στο ραδιόφωνο News247.

Από χθες επικρατεί αναβρασμός στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα με τα Σκόπια στην Ειδομένη. Η ψευδής πληροφορία για άνοιγμα των συνόρων, είχε ως αποτέλεσμα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να συγκεντρωθούν (05/04) στο σταθμό Λαρίσης όπου και πραγματοποιούν κατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια.

«Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η αρμόδια Υπουργός.