Επεισοδιακή δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Εντός της δικαστικής αίθουσας, ένοπλοι Αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα επιτηρούσαν τους Αλβανούς κατηγορούμενους, ενώ ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Μάκης Βορίδης, μετέβη στο Δικαστήριο με τη συνοδεία αστυνομικής επιτήρησης.

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος μέχρι πρότινος συνήγορος του Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος προφυλακίστηκε για τη λεγόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού», κατέθεσε ως μάρτυρας και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για τον οικονομικό εκβιασμό που φέρεται να είχε δεχθεί ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος και οδήγησε τους κατηγορούμενους να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οπως ανέφερε ο μάρτυρας, εκπροσωπούσε επί τρία χρόνια τον επίσης δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχε γίνει εναντίον του. «Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου με τον κατηγορούμενο Κλόντιαν Λεκοτσάι, δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση. Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα… Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση».

Ο δικηγόρος- μάρτυρας, υποστήριξε ότι εκ των υστέρων έλαβε γνώση για τον ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος χειριζόταν μαζί του από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, οτι ζήτησε #€200.000 ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου, καθώς φέρεται να ανέφερε πως είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού. Άμεση ήταν η αντίδραση εκ των κατηγορουμένων ο οποίος σχολίασε: «Δυόμισι εκατομμύρια ζήτησε, κρίμα δεν το θυμάται«.

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος σχολίασε ότι ο προφυλακισμένος δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, μετά την απόπειρα σε βάρος του «φοβόταν και τη σκιά του» συμπληρώνοντας πως κατά προσωπική του εκτίμηση, όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας. «Υπό το καθεστώς φόβου που ζούσε θα μπορούσε να θεωρήσει ότι πίσω από τις απειλές βρίσκεται οποιοσδήποτε» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να ακουστεί από τους κατηγορούμενους, «Φοβάσαι από έναν άνθρωπο που σε βοηθάει;».

Ο μάρτυρας- δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, δέχτηκε ερωτήσεις του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε σε συζήτηση, που φέρεται να έγινε μεταξύ συνηγόρων στο γραφείο του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πριν τη δολοφονία του .

Αστυνομικές πηγές του  Nantiareport.gr επισημαίνουν ότι αναφορες για επίθεση κατηγορούμενου σε βάρος μάρτυρα, κρίνεται ως ανυπόστατη καθώς το στυλό που είχε στην κατοχή του, παρελήφθη από Αστυνομικούς της ειδικής μεταγωγής και η απόσταση μεταξύ του μάρτυρα και του κατηγορουμένου ήταν σχεδόν τρία μέτρα με Αστυνομικό της Ειδικής Ομάδας του Μεταγωγών ανάμεσα τους.