Η Γερμανία έκλεισε το Indymedia, ως «το βασικό μέσο της ακροαριστεράς στη χώρα»

Την αναστολή λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Γερμανία, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η ιστοσελίδα Το «linksunten.indymedia.org» θεωρείται το βασικό μέσο της ακροαριστεράς στη χώρα, ενώ κρίθηκε ότι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης παραβίαζε τον ποινικό κώδικα και στρεφόταν κατά της συνταγματικής τάξης.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20.

Ο ιστότοπος παρέμεινε  εκτός σύνδεσης. Το Indymedia Linksunten ιδρύθηκε το 2009 ως indymedia στη νοτιοδυτική Γερμανία, αλλά σύντομα δραστηριοποιήθηκε σε όλη τη Γερμανία με το περιεχόμενο των αναρτήσεων τέθηκε υπό την επιτήρηση της «Verfassungsschutz» (Συνταγματική υπηρεσία πληροφοριών για την εσωτερική Ασφάλεια της χωρας).