Γονείς του 22άχρονου αφροΑμερικανού: “Πήγε στην Ελλάδα γιατί ένοιωθε πιο ασφαλής”

Οι γονείς του 22άχρονου Bakari Henderson, θύμα άγριας επίθεσης και ξυλοδαρμού εξω από μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου, παραχώρησαν συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή και μίλησαν για τον αναπάντεχο και βίαιο χαμό του γιου τους.

«Ένοιωθε ότι θα ήταν πιο ασφαλής στην Ευρώπη και γενικότερα στο εξωτερικό. Μας είχε πει πως έτσι όπως ήταν το κλίμα για τους Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ, θα ένοιωθε πιο άνετα στο εξωτερικό» ανέφερε η Jill Henderson σε συνέντευξη στο CBS και στη δημοσιογραφο ης εκπομπης This Morning.

Ο πατέρας του 22άχρονου Αμερικανού, αναφέρθηκε  ανησύχησαν όταν βρηκε αναπάντητη κλήση περασμενα μεσάνυχτα, από την αμερικανική πρεσβεία και προσευχήθηκαν πριν κάνουν επανακληση για να ενημερωθούν.

Ο Bakari είχε έρθει στην Ελλάδα για φωτογράφηση, στην προώθηση της πρώτης προσωπικής του κολεξιόν. «Θέλω πραγματικά να τον θυμάμαι ως τον ανέμελο, γεμάτο ενέργεια, όλο κέφι και χαρούμενο Bakari» τόνισε η μητέρα του.  «Φώτιζε το δωμάτιο. Τώρα θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο πατέρας του και θέλουν όλους όσους χτύπησαν βια το παιδί τους εκείνη τη νύχτα στη φυλακή.