Ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στην χώρα, απο λάθος κατα την τεχνική συντήρηση

Ενεργοποίηση των σειρήνων του πολέμου που ακούστηκε το πρωί σε περιοχές της Ελλάδας προκάλεσε αναστάτωση και σημασιολογία. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση για το.. λάθος κατα την τεχνική συντήρηση.

Σε τεχνικό λάθος αποδίδεται η ενεργοποίηση των σειρήνων του πολέμου που ακούστηκε (25/08) σε αρκετές περιοχές της Επικρατείας.

Αρχικά προκλήθηκε αναστάτωση, με πολίτες να επικοινωνούν με τις Αρχές, για το τι ακριβώς έχει συμβεί, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση, ειτε από την Αστυνομία, ειτε από την Πυροσβεστική, ή τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις Περιφέρειες τους Δήμους, ενώ ούτε ο Στρατός προέβαινε σε ανακοινώσεις.

Κάθε Παρασκευή, στο πλαίσιο της συντήρησης, γίνεται δοκιμή των σειρηνών, χωρίς να εκπέμπουν ηχητικό σήμα ενω σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση του ηχητικού υπάρχει σχετική δημόσια ενημέρωση, προς αποφυγή της αναστάτωσης.

Το πρωι (25/08) ωστόσο, με τους λόγους να διερευνόνται, οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν.. προκαλώντας αναστάτωση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Στο πλαίσιο περιοδικών τεχνικών δοκιμών του συστήματος ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ που γίνονται κάθε Παρασκευή χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από αίτια που διερευνώνται, σειρήνες του συστήματος ανά την επικράτεια»