Δερβενοχώρια: Εκτέλεση με Kalashnikov σε “συμβόλαιο” της νύχτας, για το «θείο Τζο» της «Greek Mafia»

Συμβόλαιο θανάτου, με νεκρό το Γιάννη Σκαφτούρο γνωστό ως «θείο Τζο» της «Greek Mafia», και δύο τραυματίες, στην εξοχική του οικία, στα Αρβανίτικα χωριά της Βοιωτίας

Ο βαρυποινίτης και άνθρωπος της νύχτας, Γιάννης Σκαφτούρος γνωστός ως «θείο Τζο» της «Greek Mafia», είχε απασχολήσει στο παρελθόν ειχε καταδικαστεί και έλαβε υφ΄ορων απόλυση με Εφετειακή απόφαση. Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, δεύτερη ημέρα του Πάσχα (25/03-12.30) στην αυλή της εξοχικής του οικίας, στα Σκούρτα στην περιοχή των Δερβενοχωρίων, της Βοιωτίας, εισέβαλλαν ένοπλοι δράστες και εκτέλεσαν τον τέως βαρυποινίτη που κατά πολλούς θεωρείται «κεφάλαιο» της νύχτας. Με Kalashnikov και πιστόλι, οι δράστες στόχευσαν και εκτέλεσαν τον 55χρονο, ενώ από τις βολίδες του πολεμικού τυφεκίου και του όπλου των δραστών, τραυματίστηκαν επίσης η 22χρονη κόρη του η οποία μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας και ο 45χρονος συμπεθερός του, ο οποίος εκτός κινδύνου, μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, ο «θείος Τζο» της «Greek Mafia», είχε δραστηριότητα στα τσιγάρα και τα καύσιμα ενώ οι σχέσεις του με τους “παλαιούς γνώριμούς” του – καθώς ελάχιστοι παραμένουν εν ζωή- δεν ήταν καλές.

Ο 55χρονος «θείος Τζο» πρώην βαρυποινίτης, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (12/2018) «σπάζοντας» τα δις ισόβια που είχε επιβάλει στο πρωτόδικο Δικαστήριο για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου, είχε λάβει αποφυλακιστήριο, καθώς είχε ήδη εκτίσει την ποινή του, και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του σε Αστυνομικό τμήμα. Σχεδόν έξι μήνες πριν την αποφυλάκισή του, καθώς παρέμενε στη φυλακή ως υπόδικος για την υπόθεση της «Greek Mafia», είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι από Αλβανό συγκρατούμενό του, ο οποίος τον τραυμάτισε στο πόδι, μέσα στο Αρχιφυλακείο των Φυλακών Κορυδαλλού κατα την επιστροφή του από μεταγωγή Δικαστηρίων.

Λόγω των ποινικών του εμπλοκών και το ποινικό παρελθόν του, ενημερώθηκε και έχει μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο του ΥΔΕΖΙ ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλειας Θήβας.