Γέρακας: Εξιχνιάστηκε το έγκλημα του Αρχιμανδρίτη- Ένταλμα για τους Πακιστανούς δολοφόνους

Στο Πακιστάν ταξίδεψαν οι δράστες της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου την επόμενη της δολοφονίας του. Είχαν προσεγγίσει στο διαδίκτυο τον ιερωμένο καθώς γνώριζαν ότι βοηθάει αναξιοπαθούντες.

 Τους δύο δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου προσδιόρισαν από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και σε βαρος τους εκδόθηκαν  ενταλματα σύλληψη.

Οι δράστες- δύο Πακιστανοί 28και 33ετων, η παρουσία των οποίων έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες να αποχωρούν από το σπίτι του Γέρακα, στο οποίο νωρίτερα δολοφονησαν τον Αρχιμανδρίτη, την ίδια μέρα είχαν έρθει στην Αθήνα από το Καστέλι Χανίων επικοινωνησαν μαζι του μέσω ενός ομοεθνούς τους, ο οποίος και αναζητείται.

o-monos-marturas-tou-fonou-tou-arximandriti-einai-enas-skulos_2.w_l

Τα στοιχεία των δύο δολοφόνων είχαν προκύψει κατά την προανακριτική έρευνα των Αστυνομικών. DNA των δύο δολοφόνων είχαν περισυλλέξει οι ιχνηλάτες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας στα σημεία επαφής κατά τη συμπλοκή που προηγήθηκε της δολοφονίας, στα χέρια του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου και στους χώρους του διαμερίσματος και σε κάποια κουταλάκια γλυκου, καθώς τους είχε προσφέρει μπακλαβα.

Απο τη  Αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος είχε επικοινωνία με τον 28άχρονο Πακιστανό, ο οποίος τον  προσεγγισε στο διαδίκτυο, καθώς γνώριζε ότι βοηθάει αναξιοπαθούντες. Τους είχε ζητήσει να  τον βοηθησει να διευθετήσει την άδεια παραμονής του καθώς ήταν λαθρομεταναστης.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψαν τα στοιχεία του 28άχρονου Πακιστανού καθώς και του 33άχρονου  ομοεθνούς του, με τους Αστυνομικούς, να εντοπίζουν το χώρο όπου διαβιούσε μαζί με άλλους λαθρομεταναστες καθώς εργαζόταν σε αγροτικές εργασίας, στα Χανιά. Ένας τέταρτος Πακιστανός βοήθησε στις έρευνες, καθώς απέστειλε από την Κρήτη αντικείμενα και ρούχα τους για ταυτοποίηση του DNA. Οι δύο Πακιστανοί ωστόσο πρόκυψε ότι έχουν διαφύγει την επόμενη ημέρα κι ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη στο Πακιστάν με πτήση από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Έχει ζητηθεί με Δικαστική Συνδρομή ο εντοοισμος και έκδοση των  δύο Πακιστανών στις ελληνικές Αρχές.