Γέρακας: Το “μαλτεζάκι” του Αρχιμανδρίτη “είδε” τους δολοφόνους

Το σκυλάκι του 47χρονου Αρχιμανδρίτη, “αυτόπτης μάρτυρας” της δολοφονίας του 47χρονου Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα, εντοπίσθηκε κουλουριασμένο στην άκρη του καναπέ στο διαμέρισμα του ιερωμένου.

Το σκυλάκι ράτσας μαλτέζ, τρομαγμένο και κουλουριασμένο στην άκρη του καναπέ του σπιτιού του ιερέα, βρέθηκε “αυτόπτης μάρτυρας” της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη.

Το έγκλημα προσδιορίζεται χρονικά το μεσημέρι προς απόγευμα της Δευτέρας (13/02), όταν ο ιερέας επέστρεψε από τη βόλτα του. Ο 47χρονος, όπως εκτιμάται, έχει ανοίξει στο δολοφόνο του, καθώς δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα της οδού Ναυπλίου.

Στο χώρο του διαμερίσματος  βρέθηκαν υπολείμματα τσιγάρων  (γόπες) σε τασάκι και ένα γλύκισμα μέσα σε πιατάκι. Παρέλαβε δείγματα το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών για να τα εξετάσει σε αντιπαραβολή με τη βάση των δεδομένων και να προσδιορίσει πιθανούς υπόπτους ώστε να ταυτοποιηθούν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του ιερωμένου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δράστης ή οι δράστες, επιχείρησαν στραγγαλισμό του θύματος, ακολούθησε βίαιος ξυλοδαρμός του, όπως προέκυψε έφερε κατάγματα στα πλευρά, ενώ ο θάνατός του αποδίδεται σε ασφυξία, με το μαξιλάρι το οποίο εντοπίσθηκε με αιματηρά εντυπώματα ματωμένο στο μπάνιο του διαμερίσματος. Ο Αρχιμανδρίτης εντοπίσθηκε δεσμευμένος στα χέρια με κορδόνια ενώ τα πόδια του ήταν δεμένα με το παντελόνι της πιτζάμας και κορδόνια.

ΑρχιμανδρίτηςΟ Αρχιμανδρίτης, ιερουργούσε στο Ναό του Αγ. Γεωργίου της Π.Πεντέλης. Ο Αρχιμανδρίτης φίλος του, ο οποίος ιερουργεί σε Ιερό Ναό στα Πευκάκια, τον αναζήτησε καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του, με κλειδιά που του είχε παραδώσει πήγε στο σπίτι του, όπου εντόπισε στο υπνοδωμάτιο νεκρό τον 47χρονο και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ως κίνητρα του δράστη ή των δραστών τη ληστεία με τη δολοφονία του θύματος. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν τον χώρο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό του δράστη.