Γέφυρα, ΘΣΝ: Εξέταση μαρτύρων και μαρτυρίες, για τη δολοφονία του 14άχρονου, σε αναζήτηση του δράστη

Με τα πειστήρια και τα ευρήματα από το χώρο του εγκλήματος όπου εντοπίσθηκε η σορος του 14άχρονου Τάσου, σε συνδυασμό με μαρτυρίες καταθέσεις όσων ήταν στον κοινωνικό κύκλο επαφών του εφήβους οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν την υπόθεση, ώστε να προσδιορίσουν το δράστη της δολοφονίας του.

image

Άτομα τα οποία γνώριζε ο ανήλικος -συγχωριανοι και γονείς- καθως και έφηβοι από την παρέα του, έχουν κληθεί και εξετάζονται από τις Αρχές που ερευνούν το έγκλημα με θύμα τον 14άχρονο Τάσο Νάτσο από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από τις επίσημες Αρχές ωστόσο αναφέρουν την προσαγωγή προς εξέταση ως υπόπτου ατόμου από το οποιο έχουν λάβει δείγμα DNA και αποτυπώματα προκειμένου να τα συγκρίνουν με τα ευρήματα στη σορό του 14άχρονου.
image

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, από τα κίνητρα του εγκλήματος έχει αποκλειστεί η ληστεία καθώς βρέθηκαν χρήματα και το κινητό τηλέφωνο του αγοριού, ενώ τα αμυντικά τραύματα και ευρήματα στο χώρο ενδεικνύουν αιφνιδιασμό. Το όργανο του εγκλήματος -οικιακό μαχαίρι- αποτελεί ένδειξη ότι ο δράστης σε κατάσταση έντασης έπληξε τον ανήλικο, καταφέροντας του βαθύ τραύμα στο λαιμό (καρωτιδα) και αριστερά στον αυχένα ενω κατά τη διαφυγή του εγκατέλειψε το μαχαίρι στο χώρο, όπου και εντοπίσθηκε από τους Αστυνομικούς.

Ο δράστης “εντυπωσε” την ταυτότητα του, στο χώρο του εγκλήματος “, αναφέρουν Αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε “δημιουργήσει” μια προσωπική αντιπαραθεση με τον ανήλικο, η οποια τον πυροδότησε και διέπραξε το έγκλημα. Οι Αστυνομικοί εξετάζουν οπτικό υλικό από κάμερα καταστήματος, στο οποίοι έχει καταγραφεί η κίνηση των δύο εφήβων και σύμφωνα με τη μαρτυρία του φίλου του 14άχρονου, οι δρόμοι τους χώρισαν, το βράδυ του Σαββάτου κι επέστρεψε σπίτι του με τον Τάσο Νάτσο να συνεχίζει την πορεία του για το δικό του.
image

Σύμφωνα με αρχική εκτίμηση της ιατροδικαστή η οποια ενήργησε νεκροψία στη σορός του ανήλικου, έφερε ενδείξεις μεταφοράς, κάποια μέτρα, στο οικόπεδο απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Αστυνομικοί του τμήματος Διωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν μεταβεί στην περιοχή και έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο όπου εντοπίσθηκε νεκρός ο έφηβος. Ενώ τα ευρήματα στη σορό του αγοριού  (DNA) και πειστήρια από το χώρο του εγκλήματος, έχουν μεταφερθεί προς εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.