Γέφυρα, ΘΣΝ: Ο φίλος του 14άχρονου Τάσου, ομολόγησε τη δολοφονία του.

Ομολόγησε στις στοχευμένες ερωτήσεις των αστυνομικών ως δράστης της δολοφονίας του 14άχρονου Τάσου Νάτσου, ο επίσης ανήλικος με τον ποιο επέστρεφαν από το Δημοτικό αναψυκτήριο, του χωριού, στα σπίτια τους.

image

Κλήθηκε και εξετάσθηκε ως ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον 14άχρονο Τάσο Νάτσο, το βράδυ του Σαββάτου (11/06) καθώς επέστρεφαν από την καφετέρια στην οποια στην οποια διασκέδαζαν με φίλους τους. Στις επίμονες ερωτήσεις των Αστυνομικών υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε το έγκλημα που είχε διαπράξει.

Ο κατ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος περιέγραψε με λεπτομέρεια τις πράξεις του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες με το οικιακό μαχαίρι κατάφερε θανατηφόρα πλήγματα στον 14άχρονο Τάσο Νάτσο.
Συμφωνα με αστυνομικές πηγες, ο ανήλικος κατ ομολογίαν δράστης, φέρεται στον υπερασπιστικό του ισχυρισμό να ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο 14άχρονος, τον τελευταίο καιρό τον “πείραζε” χωρίς να παραθέσει λεπτομέρειες.
image

Ο 16άχρονος κατ ομολογίαν δράστης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (12/06) μπήκε στο σπίτι του. Λίγο αργότερα βγήκε και πάλι, χωρίς οι γονεις του, να τον αντιληφθούν, έχοντας πάρει μαζί του, οικιακό μαχαίρι και κινήθηκε στην πορεία που ακολουθούσε και 14άχρονος Τάσος Νάτσος προς το σπίτι του. Ο κατ ομολογίαν δράστης φέρεται να περιγραφή σκηνή αιφνιδιασμού, και να καταφέρει θανατηφόρο πλήγμα στο συνομήλικο φίλο του. Στον πανικό του όταν είδε αιμοφυρτη το αγόρι να πέφτει νεκρό στο έδαφος, εγκατέλειψε στο χωρο του εγκλήματος-οπου εντοπίσθηκε- το μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή.
Στη λαβίδα του οικιακού μαχαιριού, στα εγκληματολογικά εργαστήρια δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη ταυτοποιήθηκαν με του 16άχρονου. Ο ανηλικος συνελήφθη ως δράστης του εγκλήματος, απο Αστυνομικους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στον κύκλο υπόπτων που εξετάσθηκαν είχε προσδιορισθεί από νωρίς ο ανήλικος φίλος του 14άχρονου Τάσου Νάτσου, καθώς ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε εν ζωή το αγόρι, ενω σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του -μετέπειτα κατ ομολογίαν δράστη- είχε υποδείξει στους Αστυνόμος του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, τη σορό του αγοριού μέσα στα χωράφια κοντά στο κλειστό Γυμναστήριο του χωριού στην περιοχη Γέφυρα της Θεσσαλονίκης.
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του ο 16άχρονος θα μεταχθεί στον Εισαγγελέα  (13/06).