Γέφυρα, ΘΣΝ: Σε αντίθετη κατέυθυνση από το σπίτι του εντοπίσθηκε η σορός του 14άχρονου

Ένα ολόκληρο χωρίο αναζητούσε τον 14άχρονο Τάσο από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν η μητέρα του δήλωσε την εξαφάνισή του στις Αρχές. Ο ανήλικος δεν ειχε επιστρέψει από τη συνηθισμένη έξοδό του, το βράδυ του Σαββάτου, και με η φωτογραφία του αναζητούσε το γιο της μέχρι που εντοπίσθηκε η σορός του ,έξω από το Γυμανστήριο του χωριου.

wp-1465733252136.jpg  Ο 14άχρονος Τάσος Νάτσος, όπως ανέφερε η μητέρα του στους αστυνομικους που ανέλαβαν τις έρευνες για τον εντοπισμο του γιου της, τα ξημερώματα της Κυριακής (12/06-04.30), είχε βγει με φίλους τους, σε τοπικό καφέ της περιοχής Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη.

Η παρέα του αναχώρησε νωρίτερα, κι εμεινε στο μαγαζί με έναν συνομήλικο φίλο του, όταν περίπου στα μεσάνυχτα (11-12/06) αποφάσιαν να αναχωρίσουν για τα σπίτια τους.

image

Το μαγαζί στο οποίο διασκέδαζε η παρέα των εφήβων, ήταν σχεδόν 300μέτρα Νότια από το σπίτι του 14άχρονο Τάσου. Μαζί με το φίλο του αναχώρησε από το μαγαζί ο έφηβος, και συνέχισε την πορεία του προς το σπίτι του, αφού άφησε το φίλο του πρώτα στο σπίτι του.

Ο ανήλικος έχει κληθεί και έχει καταθέσει στις Αρχες, καθώς ήταν ο τελευταίος που είδε ζωντανό τον Τάσο Νάτσο, το βράδυ του Σαββάτου, μετά την αναχώρισή τους από την καφετέρια στην οποια διασκέδαζαν με φίλους τους . Οι αστυνομικοί στις ερωτήσεις που υπέβαλλαν τον ανήλικο επεδίωκαν να μάθουν για όσα προηγήθηκαν την ίδια ημέρα.. αλλά και τις προηγουμενες, αν υπήρχε κάποιος από την παρέα ή και μεγαλύτερος που ενδεχομένως να ειχε παρεξηγήσει κάποια διατύπωση του ανήλικου ή συμπεριφορά που θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσε κίνητρο για την εγκληματικη πράξη.

Ο Τάσος, δίδυμος με ένα ακόμα αγόρι, ήταν ο μικρότερος από τους τρεις γιος της οικογένειας -έχουν κι έναν ακόμα 15άχρονο αδελφό. Η σορός του, εντοπίθηκε  έξω από το γυμναστήριο του χωριού (12/06-10.30).
image

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή, απέχει περισσότερο από ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του -δειχνει να το προσπερασε- με Νότιο προσανατολισμό και σχεδόν 1.5χλμ από το μαγαζί στο οποίο βρέθηκε το προηγούμενο απόγευμα, η παρέα των εφήβων. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, έφερε θανατηφόρα πλήγματα στην τραχηλική χώρα (καρωτίδα) με αιχμηρό αντικέιμενο (μαχαίρι). Το όργανο του εγκλήματος εντοπίσθηκε δίπλα στο σορό του, καθώς στα ρούχα του ειχε χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο, το κίνητρο της ληστείας να έχει αποκλειστεί.

Στην Ασφάλεια έχουν κληθεί να καταθέσουν τόσο ο άνδρας, ο οποίος μαζί με τους Αστυνομικους του Τμήματος Διώξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, όσο και ο ανήλικος ο οποίος ήταν ο τελευταίος που είδε εν ζωή το φίλο του, πριν την εξαφάνισή του.

Οι Αστυνομικοί του τμήματος Διωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Αφάλειας Θεσσαλονίκης, ερευνούν και αναζητούν τα κίνητρα του δράση του εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε κατά τη νεκροψία στη σορό του 14άχρονου, αμυντικά τραύματα, ευρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ανήλικος αιφνιδιάτηκε και πάλεψε με το δράστη.

Η σορός του αγοριού  έχει μεταφερθεί στην ιατροδικαστική Υπηρεσία, για διενέργεια νεκροτομής, ενώ τα ευρήματα από το χώρο ως πειστήρια έχουν αποσταλεί στις Εγκληματολογικές Υπηρεσίες προς εξέταση.