Γέφυρα, ΘΣΝ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος

Με βαρύς περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση να μεταβεί και να παραμείνει στη Γέφυρα, καθώς και η παρακολούθηση  εξειδικευμένου προγράμματος ψυχολογικής επανένταξης αφέθηκε ελεύθερος ο ανήλικος κατ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος με θύμα τον 14άχρονο Τάσο Νάτσο.

image

Ενωπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, για περισσότερες απο δυόμιση ώρες κατέθετε ο έφηβος Βασιλης ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα που είχε διαπράξει. Επέμεινε στην αρχική του θέση πως δεχόταν “πειράγματα” και προέκυψαν αντιπαραθέσεις, με τον 14άχρονο Τάσο Νάτσο. Περιέγραψε σε φορτισμένο κλίμα με λεπτομέρειες όσα ισχυρίζεται ότι προηγήθηκαν και όλα όσα ακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου  (11/06).

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, κατ εφαρμογή του ΠΚ σε περιπτώσεις ανήλικου δράστη (που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας, όπως στην περίπτωση του ανήλικου κατηγορούμενου) που βαρύνεται για διάπραξή αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος, αφέθηκε ελεύθερος με βαρύς περιοριστικούς όρους.

wp-1465885470638.jpg

Σύμφωνα με την απόφαση, του επιβλήθηκε απαγόρευση να μεταβεί και να συνεχίσει να διαβιώνει στο χωριό του, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, καθώς του ορίστηκε παρακολούθηση εξειδικευμένου προγράμματος παιδοψυχολογικής επανένταξης.

«Δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Βεβαίως πρόθεση του κυρίου εισαγγελέα και της κυρίας ανακρίτριας που επέβαλαν τον συγκεκριμένο όρο ήταν προφανώς να μην βρεθεί το παιδί στον τόπο του συμβάντος και για την δική του ασφάλεια αλλά και για να μην οξύνονται τα πνεύματα», επισημαίνει ο συνήγορος του 14άχρονου Βασίλη.
«Οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις», σχολίασε σχετικά ο συνήγορος, ο οποίος διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τον 14χρονο να είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ζώα κατά το παρελθόν.