Δημοσιοποίηση στοιχείων για το “βιαστή της διάβασης” του Αμαρουσίου

Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για δημοσιοποίηση στα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 30άχρονου “βιαστή της διάβασης” του Αμαρουσίου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για απόπειρα βιασμού

image

Ονομάζεται Εμμανουήλ-Ευθύμιος ΚΟΥΤΖΗΣ, του Συμεών-Παναγιώτη και της Αικατερίνης, γεννηθείς, στις 22-10-1986 στο Χολαργό.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

image

Στο προσωπό του εμφανη ακόμα τα σημάδια από τη γυναίκα που δέχθηκε τελευταία επίθεση σε βάρος της. Είχε αποτελέσει φόβο για τις γυναίκες του Αμαρουσίου. Κατά την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξακριβώθηκε ότι ο 30άχρονος είναι ο δράστης έξι επιθέσεων σε βάρος γυναικών, που σημειώθηκαν το Μάιο στην περιοχή του Αμαρουσίου. Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη στη  περιοχή της Φιλοθέης, μετά από επίθεση σε βάρος γυναίκας (25/05) από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

image

Σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, τη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων, καθώς και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.