Γέφυρα, ΘΣΝ: Αναζητούν “ενδείξεις” στις εφηβικές συμπεριφορές, για να “εξηγήσουν” τα κίνητρα του εγκλήματος

Ένα έγκλημα που δεν έχει λογική αιτίαση των κινήτρων, με κατ ομολογίαν δράστη έναν έφηβο και θύμα συνομήλικό του.. Μια τοπική κοινωνία “παγωμένη” και τους βασικούς “πρωταγωνιστές” να αναζητούν ενδείξεις στις εφηβικές συμπεριφορές.

image

«Έκλεισα δύο σπίτια δεν μπορώ να μιλήσω, για αυτό» ψελλίζει ο πατέρας του ανήλικου κατ ομολογίαν δράστη, σχεδόν δύο 24άωρα από το έγκλημα που διέπραξε ο ανήλικος γιος του.
Ήταν ο άνθρωπος που εντόπισε το πτώμα του 14άχρονου Τάσου Νάτσου που τον αναζητούσαν ολόκληρο χωρίο και Αστυνομικοί μετά τη δήλωση εξαφάνισης του(11/06), καθώς δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του, μετά την έξοδο στο κοινοτικό αναψυκτήριο με παιδιά του χωριού.
«Δεν μου είχε πει ποτέ ότι είχε πρόβλημα… κάτι είχε αλλά τα κράταγε μέσα του. Με την οικογένεια ήμασταν φίλοι, τώρα τι έγινε και από εκεί και μετά… παιδιά, παιδιά ήταν αυτά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο δικός μου», επιμένει ο πατέρας του κατ ομολογίαν δράστης του εγκλήματος.

Ο παππούς του έφηβου Βασίλη, του έλεγε, «ό,τι σε ενοχλεί, το σκοτώνεις»

Στον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει ο έφηβος Βασιλης, ο οποιος αποδείχθηκε -εκ του αποτελέσματος- καθοριστικός για τον ψυχισμό του, αναφερεται συγγενης της οικογένειας του 14άχρονου. Στη σύγχυση στην οποια είχε περιέλθει, και από την ανήλικη αμέλεια βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του 14άχρονου Τάσου Νάτσου αποδίδει ο ίδιος άνθρωπος το έγκλημα που διέπραξε ο έφηβος.

«Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι καλό για αυτό το παιδί αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να πω την αλήθεια. Έσφαξε τον  Τάσο σαν να ήταν ζώο. Ο παππούς του τού έλεγε «ό,τι σε ενοχλεί και δεν σου αρέσει να το σκοτώνεις». Γαλουχήθηκε με αυτό τον άσχημο τρόπο. Είμαστε συγγενείς δεύτερου βαθμού και με πονάει η κατάληξη αυτού του παιδιού. Του έλεγε ο παππούς σφάξε τη κότα, σκότωσε το σκύλο για να γίνεις άντρας. Ήταν λάθος αυτό που έκανε ο παππούς. Κυκλοφορούσε στο σχολείο με σουγιά. Ένα τέτοιο παιδί δεν το κοροϊδεύεις, το φοβάσαι, και εμένα το παρουσιαστικό του με τρόμαζε πολύ παρόλο που είναι μόνο 14 ετών. Αν περνούσε ένα σκυλάκι έξω από το σπίτι του, το σκότωνε. Δεν ήταν φυσιολογικό παιδί κάτι του έφταιγε και ξεσπούσε με αυτό το τρόπο. Οι γονείς όφειλαν να είχαν δει το πρόβλημα του» καταλήγει, ο ίδιος άνθρωπος.