Γαλλία: Συνελήφθη Αλβανός επικίνδυνος κακοποιός δράστης δολοφονίας Σύρου επιχειρηματία στην Πεύκη

Στη Γαλλία συνελήφθη Αλβανός καταζητούμενος από τις Ελληνικές Αρχές από το 2010 για τη ληστεία μετά φόνου Σύρου επιχειρηματία μέσα στο σπίτι και μπροστά στην -τότε έγκυο – σύζυγό του, στην Πεύκη

Οι Γάλλοι Αστυνομικοί διαβίβασαν πληροφορικό δελτίο προς τη Europol και μέσω της ΔΑΣ, ενημερώθηκαν οι Αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ της ΔΑΑ, ότι εντόπισαν και συνέλαβαν τον Αλβανό, στα στοιχεία του οποίοι είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα σύλληψης. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται ο Αλβανός να εκδοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να εξετασθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της γυναίκας, οι δύο δράστες, εισέβαλλαν στις 16 Μαίου 2010, στο διαμέρισμά τους στην Πεύκη. Αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού την ίδια έγκυο -τότε- γυναίκα, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα. Κατά την διαφυγή τους, πυροβόλησαν στο κεφάλι τον -τότε -31χρονο Σύρο σύζυγό της, και αποχώρησαν. Αρχικά, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, είχαν εντοπίσει και συνέλαβαν (02/10 2010) στην Καρδίτσα, τον 24χρονο από την Αλβανία – ο οποίος μαζί με τον Αλβανό συλληφθέντα στη Γαλλία- είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες της ληστείας μετά φόνου,  ενώ ο συνεργός του είχε διαφύγει στο εξωτερικό και εξέδωσαν αναγγελία αναζητούμενου προσώπου με Διεθνές Ένταλμα Αναζήτησης.

Οι δυο Αλβανοί, είχαν επίσης ταυτοποιηθεί ως δράστες ένοπλης ληστείας στις 23 Απριλίου 2010, σε σπίτι στο Μαρούσι, κατά την οποία είχαν δέσει το ζευγάρι των ενοίκων, αφαίρεσαν κοσμήματα και τα κλειδιά του οχήματός τους, με το οποίο διέφυγαν. Οι Αλβανοί κακοποιοί, όπως είχε προκύψει κατά την προανακριτική έρευνα, εισέρχονταν σε οικίες, νυχτερινές κυρίως ώρες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, ακινητοποιούσαν τους ενοίκους, τους δέσμευαν με ταινίες συσκευασίας και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα αυτοκίνητα των ενοίκων, ενώ «κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη θρασύτητα και σκληρότητα, γεγονός που τους χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα επικίνδυνους».