ΓΑΛΑΤΣΙ: Ληστεία σε χρηματαποστολή της ΕΥΔΑΠ

Την τελευταία μεγάλη χρηματαποστολή πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων “χτύπησαν” οι ενοπλοι κακοποιοί που λήστεψαν τους υπαλλήλουςεταιρείας χρηματαποστολής, στην ΕΥΔΑΠ της Λ.Γαλατσίου (24/12).

Οι δράστες που κινήθηκαν με ιδιαίτερη ψυχραιμία, καθώς εμφανίστηκαν αρχικά ως πελάτες, για να αιφνιδιάσουν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής.
Στάθμευσαν τη μοτοσικλέτα τους σε ένα στενό κοντά στο πολυώροφο κτίριο της ΕΥΔΑΠ της Λεωφόρου Γαλατσίου, και πεζοί κινήθηκαν προςτο παράρτημα και κατευθύνθηκαν στα ταμεία που γίνονται οι συναλλαγές με το κοινό.
Με την άφιξη του θωρακισμένου οχήματος της χρηματαποστολής, και άνοιξε η πλαϊνή πόρτα του κτιρίου για την μεταφορά των χρημάτων, οι δύο δράστες με όπλα φωνάζοντας «ληστεία» ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, ενώ πέρασαν πίσω από τα γκισέ.
Υπάλληλος της ασφάλειας, επιχείρησε να μπλοκάρει ηλεκτρονικά την πόρτα εξόδου ωστόσο ένας από τους ληστές τον σημάδεψε με το όπλο στο κεφάλι, απειλώντας τη ζωή του.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες της ληστείας να κινούνται στο χώρο του “ένοπλου αντάρτικου πόλης” και τα χρήματα της ληστείας να προορίζονται προς ενίσχυση του “επαναστατικού ταμείου”.

Βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, και οι καταθέσεις ίσως παρέμειναν όμηροι στις προθέσεις των ενόπλων, εξετάζονται σχολαστικά καθώς το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ειδικό μακιγιάζ, όπως είχε διαπιστωθεί κατά τη ληστεία στο Δίστομο, με τους δράστες σύμφωνα με τις Αρχές να αποδίδονται σε μέλη της εγκληματικής ομάδας του καταδικασμένου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport