Λήστεψαν ανήλικους που έψαλαν τα κάλαντα.

Τα κέρματα που λάμβαναν για τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ανήλικοι, απέσπασαν με τη βία σε καποια απο τα περιστατικά ληστειών και κλοπών που έχουν καταγγελθεί σε όλη την επικράτεια από επιτηδειους.

image

Στο Αιγάλεω, δυο 14χρονοι συνελήφθησαν ως δράστες ληστείας με απειλή μαχαιριού, σε βάρος 13άχρονου που έψαλε τα κάλαντα στην οδό Λυκείου.
Στα Πατήσια, δυο 15χρονοι, σε ληστεία σε βάρος τους, τους απέσπασαν 150 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.
Στο Παλαιό Φάληρο, δύο άτομα έκλεψαν τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από έναν 10χρονο και έναν 12χρονο με απειλή μαχαιριού, ενώ νωρίς το μεσημέρι δύο ακόμα ανήλικοι δήλωσαν ληστεία σε βάροςτους.
Στην Πετρούπολη, θύμα ληστείας 15άχρονος, από άγνωστο δράστη, ο οποίος με απειλή μαχαιριού κινούμενος πεζος στην οδό Αγίας Γλυκερίας του αφαίρεσε τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει.
Στο Ψυχικό, τρία άτομα, λήστεψαν, τρεις ανήλικους, οι δραστες δεν εντοπίσθηκαν.
Στη Νέα Σμύρνη, δύο οι δράστες αφαίρεσαν τις εισπράξεις και το κινητό από δύο ανήλικους- 13ετων και 16χρονων-.Οι ανήλικοι δέχθηκαν επίθεση στην οδό Κράτητος.

Στο «Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ, τρεις ενήλικες λήστεψε δύο παιδιά. Οι δράστες συνελήφθησαν.
Ενώ στη Χρυσοπηγή Χανίων δύο άτομα, ντυμένα Άη Βασίληδες, επιτεθηκσν και λήστεψαν δυο τουλάχιστον ανήλικους,ενώ ερευνάται η τυχών συμμετοχή τουτουςκαι σε άλλες περιπτώσεις.
Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ένας άνδρας, λήστεψε δυο ανήλικα αγόρια, από τα οποία αφαίρεσε τα χρήματα που είχαν λάβει από τα κάλαντα. Ενω στην Καλαμαριά, οι δραστες με την απειλή μαχαιριού απέσπασαν περίπου 25 ευρώ απο την παρεα τριών ανηλίκων. Οι δράστες 16 και 19ετών, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Ωστόσο τα περιστατικά ληστειών σε βάρος ανηλίκων αυτές τις ημερες, εκτιμάται ότι είναι περισσότερα, τα οποία δεν καταγγέλλονται.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport