ΓΑΔΘ: Με το Μετάλλιο του Σταυρού για εξαίρετες πράξεις ανδραγαθίας, τιμήθηκαν τρεις Αστυνομικοί- (ΦΩΤΟ)

Τρεις Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ τιμήθηκαν  σε ειδική εκδήλωση, με το Μετάλλιο του Αστυνομικού Σταύρος, για εξαίρετη πράξη ανδραγαθίας, ως αναγνώριση της αυτοθυσίαςτους, να διασώσουν από πνιγμό, ένα ανήλικο παιδί και μια νεαρή γυναίκα .

image

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε (24/12), στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, βραβεύθηκαν τρεις (3) Αστυνομικοί, για εξαίρετη πράξη ανδραγαθίας, για την αναγνώριση της υπηρεσιακής τους ευθύνης.
«Η συμπεριφορά των τιμώμενων προσώπων είναι αξιέπαινη, καθώς επέδειξαν αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πρόσωπο το δικό σας τιμάται ο Έλληνας Αστυνομικός. Είναι ιδιαίτερη τιμή να σας απονείμω αυτό το παράσημο. Αποτελείτε παράδειγμα για μίμηση» ανέφερε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος  Βαίος Χονδρος, ενω απένειμε το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού στους τρεις Αστυνομικούς.
«Η συμπεριφορά των τιμώμενων προσώπων είναι αξιέπαινη, καθώς επέδειξαν αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Είναι γνωστό ότι ο Έλληνας Αστυνομικός δίνει καθημερινό αγώνα για να εξασφαλίσει το έννομο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες και αυτό δεν το πράττει ούτε ανώδυνο ούτε αναίμακτα》τόνισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, για το θάρρος, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα και την αυτοθυσία που υπέδειξαν, οι τρρις Αστυνομικοί προκειμένου να διασώσουν από βέβαιο πνιγμό, ένα ανήλικο παιδί από τη θαλάσσια περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής και μια νεαρή γυναίκα από τα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.
image

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Βοηθοί ΓΑΔΘ και οι Διευθυντές Διευθύνσεων της ΓΑΔΘ, ανώτεροι αξιωματικοί, προσωπικό της ΓΑΔΘ, συγγενείς και φίλοι των τριων Αστυνομικών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport