ΓΑΔΑ: Συγκέντρωση με διαδικτυακό κάλεσμα στο Σύνταγμα- Προσήχθησαν 26 και συνελήφθησαν 5- Δύο τραυματίες Αστυνομικοί

Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για τα επεισόδια σε πορείας με κάλεσμα στο διαδίκτυο ενάντια στα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί για την υγειονομική προστασία του πληθυσμού

Όπως αναφέρεται στην επίσημη αστυνομική ανακοίνωση, «Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 (16.00μμ), μετά από κάλεσμα μέσω του διαδικτύου, της «Συντονιστικής Ομάδας-Οργάνωση Δράσεων και Αγώνων» και σύνθημα «Ζητάμε τη ζωή μας πίσω», πραγματοποιήθηκε συνάθροιση περίπου 650 ατόμων, στην Πλατεία Συντάγματος.
Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις των αστυνομικών να αποχωρήσουν από την Πλατεία, ομάδες από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν με πέτρες μπουκάλια, νεράντζια και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν. Δεν παρακωλύθηκε η κυκλοφορία οχημάτων.
Προσήχθησαν 26 άτομα εκ των οποίων 5 συνελήφθησαν. Τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».