ΓΑΔΑ: “Ομάδα περίπου 70ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα άτομα τελικά αποχώρησαν”

Με μια .. λακωνική ανακοίνωση η ΓΑΔΑ περιέγραψε τα όσα για περισσότερες από δυο τουλάχιστον ώρες, ήταν σε εξέλιξη στην ΑΣΟΕΕ

“Ανακοινώνεται ότι σήμερα και περί ώρα 12:30 ομάδα περίπου (70) ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ενημερώθηκαν σχετικά οι Αρχές του Πανεπιστημίου. Τα άτομα τελικά αποχώρησαν την 14:45 περίπου ώρα” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εντύπωση προκαλεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΓΑΔΑ, καθώς σε αυτή δεν είδαν ούτε απόπειρα κατάληψης της ΑΣΟΕΕ (παραθέτουμε αναλυτικό ρεπορτάζ (11/11)), με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με απόφαση της Συγκλήτου να έχει αναστολή λειτουργίας (11-17/11) Δεν ενημερώθηκαν ούτε για τις σφοδρές επιθέσεις σε βάρος των Αστυνομικών, ούτε ενημερώθηκαν για τους τρεις (ελαφρά) τραυματίες -δύο Αστυφύλακες και επικεφαλής διμοιρίας.

Η παρουσία και η διαπραγμάτευση με το Αστυνομικό Διευθυντή Μέτρων και την ΠτΒ Σοφία Σακοράφα και Δημοτική Σύμβουλο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους “υπαλλήλους της Βουλής” με εριστικό ύφος που απαιτούσαν στους φραγμούς, να “δούνε τα.. παιδιά” εντός της ΑΣΟΕΕ, ούτε αυτά αποτυπώνονται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. Βέβαια στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά και για την απόφαση οπισθοχώρησης για τις Αστυνομικές δυνάμεις ώστε “Τα άτομα να πάνε όπου θέλουν. Να τα αφήσετε να φύγουν”, χωρίς ούτε μια προσαγωγή ή σύλληψη, κι ενω οι Αστυνομικοί των διμοιριών είχαν ενημερώσει ότι αναγνωρίζουν άτομα που είχαν ενεργήσει σε βάρος τους νωρίτερα, και είχαν τραυματίσει τρείς Αστυνομικούς.

Τελικά τα περίπου 500άτομα, “ήρθαν, εκτονώθηκαν και .. εξαφανίστηκαν “! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η συντεταγμένη έξοδο από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Αθηνών, με ανάπτυξη δύο πανό από τα άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των Αστυνομικών, τα οποία πορεύτηκαν προς το ΕμΠ από το οποία αποχώρησαν (11/11-16.00) σχεδόν μια ωρα αργότερα, και ενώ οι διμοιρίες είχαν αποσυρθεί.. Άλλωστε η ανακοίνωση είναι σαφής και επεξηγηματική.. “Ομάδα περίπου 70ατόμων εισήλθε στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα άτομα τελικά αποχώρησαν”