ΓΑΔΑ: Διοικητική έρευνα για αστυνομικό σε απώθηση

Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφορικά με επεισόδιο στη διάρκεια συγκέντρωσης με στατικό δρώμενο “σπουδαστών δραματικών σχολών” στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Διοικητική Έρευνα, σχετικά με περιστατικό απώθησης από αστυνομικό, με την ασπίδα του, γυναίκας που συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε συνάθροιση στην Πλατεία Συντάγματος».

Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας (24/03) “σπουδαστών δραματικών σχολών” στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες βάσει των διατάξεων που εφαρμόζονται στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού, έχουν απαγορευτεί ωστόσο κάποιοι με συνθήματα κατά της αστυνομίας επιμένουν και επιλέγουν με ανταρσία να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και “δρώμενα”.
Το απόγευμα της Τετάρτης (24/03) και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίσημη εκδήλωση για τους προσκεκλημένους από το Εξωτερικό ενόψει των εκδηλώσεων για τα 200χρόνια από την Εθνική Επέτειο, επέλεξαν σπουδαστές Δραματικών Σχολών να πραγματοποιήσουν στατικό δρώμενο. Αρχικά από την ομάδα ΟΔΟΣ τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν το χώρο, ενώ σε ανάπτυξη με εντολή Κέντρου διμοιρίας προχώρησαν σε εκτοπισμό των “δρώμενων” ώστε οι συμμετέχοντες να περιοριστούν σε χώρο και σημείο προκειμένου να αποχωρήσουν από την πλατεία.
Ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία από τους αστυνομικούς νεαρή η οποία συμμετείχε στη διαμαρτυρία ως “άγαλμα” παρέμενε στατική και αστυνομικός μέλος της διάταξης την απώθησε με την ασπίδα ώστε να την απομακρύνει από το σημείο. Η συγκέντρωση των “σπουδαστών δραματικών σχολών” είχε βιντεοληπτική καταγραφή εκ των εντόνων με απευθείας μετάδοση της εικόνας στα κοινωνικά δίκτυα, και τα σχόλια -για ακόμα μια φορά ήταν σε βάρος της αστυνομίας- προκάλεσαν την εντολή για διενέργεια ΕΔΕ από τον ΓΑΔΑ (για ακόμα μια φορά).