Γ.Πανούσης, για τα "ανοιχτά κέντρα κράτησης".

Μετα την επίσκεψη στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών (14/02) της Αμυγδαλέζας, ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Πανούσης αναφέρθηκe, στις προθέσεις της κυβέρνησης, για τα κέντρα κράτησης και τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται κρατούμενοι.

«Πήγα για να εκφράσω τη θλίψη μου, αλλά με αυτό που είδα είπα ότι ντρέπομαι. Το γνώριζα, αλλά δεν το είχα δει. Ο χειρότερος ρατσιστής να το έβλεπε, νομίζω ότι θα λύγιζε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πράγμα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
«Έχω ήδη δώσει εντολή για την παροχή φαρμάκων, ρουχισμού, καλύτερου φαγητού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία και υγιεινή, αύριο, όχι μεθαύριο. Όσον αφορά στην μετατροπή των κέντρων αυτών σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας, αυτό είναι στην αρμοδιότητα της κ.Χριστοδουλοπούλου με την ομάδα της οποίας θα συναντηθούμε αύριο, να δούμε την μετάβαση, η οποία όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο» πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός, στον “Αθήνα 9.84”.
Για τα ανοιχτά κέντρα ο Γ.Πανούσης αναφέρει: «Δέχομαι πολλή κριτική ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες, ούτε φυλακισμένοι. Έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις επαναπροωθήσεις, αλλά να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Μας έλεγε ο υπεύθυνος στην Αμυγδαλέζα ότι 70 επαναπροωθούνται και 700 έρχονται, από τα νησιά πια. Άρα, εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα να πιέσουμε την Ευρώπη» σημείωσε.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport