ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Συνεργάτης πρώην Υπουργού, συνελήφθη για χρηματισμό, σε χορήγηση άδειας παραμονής Μολδαβής

Συνελήφθη ανώτερη υπάλληλος αποσπασμένη σε γραφείο αναπληρωτή πρώην Υπουργού της σημερινής αντιπολίτευσης, για δωροδοκία υστερα απο καταγγελια Μολδαβής για χορήγηση άδειας διαμονής.

Ανώτερη υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέση στη διαδικασία των εκδόσεων αδειών διαμονής για αλλοδαπούς , αποσπασμένη σε γραφείο αναπληρωτή Υπουργού της αντιπολίτευσης  και συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ, συνελήφθη κατηγορούμενη για οικονομική της απαίτηση ύψους 3.000 ευρώ, προκειμένου να χορηγήσει άδειας διαμονής σε Μολδαβή.
Η 58χρονη αποσπασμένη σύμβουλος στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συλλαμβάνεται έπειτα απο καταγγελία Μολδαβής, η οποία διέθετε τις προϋποθέσεις και τα νόμιμα έγγραφα προκειμένου να της χορηγηθεί η άδεια διαμονής πενταετούς διάρκειας, διατηρεί επιχείρηση, ξενώνα φροντίδας υπερηλίκων.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Μολδαβής ενώ είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά για την άδεια διαμονής της, την προσέγγισε 65χρονος συνταξιούχος, για λογαριασμό της υπαλλήλου και αρχικά της απαίτησε 5.000 ευρώ προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες έκδοσης της άδειας ενώ το ποσό μειώθηκε σε 3000 ευρώ, επειτα απο διαπραγματεύσεις.
Με προσημειωμένα 600 ευρώ ο 65χρονος συνελήφθη (05/02) με τα χρήματα στην κατοχή του. Ήταν αυτός ο οποίος κατονόμασε την υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών, επισκέφτηκε στο παράρτημα του Υπουργείου στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας, την 58χρονη, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.
Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, έλαβε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερη.
Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν πάρει από το γραφείο της υπαλλήλου, πλήθος φακέλων με εκκρεμότητες για την έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς, που χειριζόταν η 58χρονη χωρίς να έχει προκύψει οργανωμένο κύκλωμα με την επίορκη υπάλληλο να εξεταχεται ως αυτόνομη και μεμονωμένη περίπτωση.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπάλληλος αρνείται εμπλοκη της ενώ  αποδίδει ευθύνες στον 65χρονο, την οποία ωστόσο κατονομάζει και η Μολδαβή ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση.
Απο την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Με τη νεα οργανοδομή της κυβέρνησης οι αρμοδιότητες έχουν εκχωρηθεί στην Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής την Τασία Χριστοδουλοπούλου, αφαιρώντας τις από την ΕΛ.ΑΣ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport